96χρονος (!) δρομέας θα τρέξει (τον Απρίλιο) σε ακόμη έναν μαραθώνιο

96χρονος (!) δρομέας θα τρέξει (τον Απρίλιο) σε ακόμη έναν μαραθώνιο14.02.2018Πρόσωπα

Φορά τα αθλητικά του και, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, συνεχίζει να τρέχει! Μάλιστα, υπόσχεται πως θα κάνει το ίδιο μέχρι να φτάσει τα 100 του, παρακινώντας με αυτό τον τρόπο μικρούς και μεγάλους να βγουν στους δρόμους και να βάλουν την άθληση στη ζωή τους!

Ο λόγος για τον Φώτη Πετρίδη, 96 ετών σήμερα, ο οποίος άλλη μία φορά θα τρέξει στη μεγαλύτερη διοργάνωση της βόρειας Ελλάδας, αποτελώντας τον γηραιότερο συμμετέχοντα.



Ο ίδιος έκλεισε εγκαίρως θέση στον δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000 μέτρων και θα είναι παρών στην εκκίνηση του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 1 Απριλίου.

Γεννημένος το 1922, ο κ. Πετρίδης υπήρξε πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, τόσο στα νιάτα του όσο και σε αγώνες βετεράνων σε μεγαλύτερη ηλικία (αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης το 2014), χωρίς ποτέ να σταματήσει να αθλείται.

Επίσης προσφέρει στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ως εθελοντής, επιδεικνύοντας τον ζήλο εφήβου.

«Οσο αντέχω»

«Οσο αντέχω θα συνεχίσω να το κάνω, μέχρι τα 100 μου χρόνια και ακόμα παραπέρα! Μακάρι να μπορέσω να δώσω το παράδειγμα σε όσους είναι λίγο νεότεροι από εμένα για να πάρουν δύναμη. Θέλω να φτάσουν στην ηλικία μου, να με περάσουν και να συνεχίσουν πάντοτε να περπατάνε και να τρέχουν» λέει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις εγγραφών για τη διοργάνωση συνεχίζονται έως τις 2 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα