Δεύτερες σκέψεις (;) Σαββίδη για συμμετοχή του στον ΟΛΘ

Δεύτερες σκέψεις (;) Σαββίδη για συμμετοχή του στον ΟΛΘ10.05.2018Πρόσωπα

Το... ξανασκέφτεται (;) ο Ιβάν Σαββίδης για τη συμμετοχή του, μέσω της εταιρίας του Belterra, στο σχήμα που ανέλαβε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Ο επιχειρηματίας συμμετέχει με ποσοστό 20% στο συγκεκριμένο

σχήμα και δεν φαίνεται να θέλει να αυξήσει τη χρηματοδότησή του στη συγκεκριμένη επένδυση. Αντιθέτως, μάλιστα, αν ενταθούν οι πιέσεις για τοποθέτηση πρόσθετων κονδυλίων, μπορεί να πουλήσει τη συμμετοχή του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως λένε κάποιες πληροφορίες. Οι υπόλοιποι επενδυτές προς το παρόν δείχνουν διάθεση να παραμείνουν και να αναπτύξουν τον ΟΛΘ.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι η κοινοπραξία κατηγόρησε ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ και συνολικά το Ελληνικό Δημόσιο πως τα στοιχεία που δόθηκαν κατά την περίοδο του διαγωνισμού δεν παρουσίαζαν ακριβοδίκαια την πραγματική εικόνα της εταιρίας. Από κυβερνητικής πλευράς δίνονται απαντήσεις μέσω διαρροών ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του λιμανιού κινούνται σε λογικές «καμένης γης» και πως χρησιμοποιούν «δημιουργική λογιστική» για να παρουσιαστεί η εικόνα της εταιρίας δυσμενέστερη απ' ό,τι είναι.

Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς τις προσαρμογές που έγιναν στις οικονομικές καταστάσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν, δεν μπορεί να μη σχολιάσει ότι η απομείωση περιουσιακών στοιχείων και το να λαμβάνονται προβλέψεις για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο παρελθόν είναι υποχρεώσεις της εταιρίας και να αναρωτηθεί γιατί δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα έτη, όταν τον έλεγχο του ΟΛΘ είχαν οι διορισμένες από το Ελληνικό Δημόσιο διοικήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα