Δ. Παπαγγελόπουλος: Βαρβαρότητα ή ανθρωπιά το δίλημμα της κάλπης

Δ. Παπαγγελόπουλος: Βαρβαρότητα ή ανθρωπιά το δίλημμα της κάλπης19.12.2017Πρόσωπα

«Δεν έβαλα στο αρχείο την υπόθεση Τσαλικίδη» • Ο Δ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για «φέουδα» στη Δικαιοσύνη και για τέλος στην ασυλία των νταβατζήδων

Εάν ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη αποδειχθεί δολοφονία που έχει σχέση με το παρακράτος που παρακολουθούσε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας. Αυτό τονίζει -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης,

Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αυτός ο εισαγγελέας που αρχειοθέτησε τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζητώντας να σταματήσουν οι ψευδείς διαρροές γιατί θα αναγκαστεί να πει ονόματα, απαντώντας στους ψεύτες και τους συκοφάντες.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα υπενθυμίσω σε όσους επιχείρησαν είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία από το παρακράτος είτε από εμπάθεια στο πρόσωπό μου ή από άγνοια ή αμέλεια να μου αποδώσουν ότι εγώ έθεσα στα αρχεία τον θάνατο του άτυχου Κώστα Τσαλικίδη, ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο από άλλον εισαγγελέα, ο οποίος μάλιστα ήταν ο αγαπημένος των συστημικών ΜΜΕ την εποχή εκείνη». Αναφερόμενος σε όσα ακούγονται και γράφονται για την κόντρα κυβέρνησης - Δικαιοσύνης, ο υπουργός υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα και ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της και η κυβέρνηση τη δική της. Παρ' όλα αυτά ο κ. Παπαγγελόπουλος αφήνει αιχμές επισημαίνοντας: «Ως πρώην εισαγγελέας δεν θέλω καν να διανοηθώ ότι υπάρχουν σκοπιμότητες στην απονομή δικαιοσύνης, έστω και αν αυτό συμβαίνει. Κάποιοι βέβαια, που θεωρούν τη Δικαιοσύνη φέουδό τους, υλακτούν για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, γιατί φοβούνται μη γίνει αντιληπτό ότι έχουν τεθεί οριστικά στο περιθώριο και δεν έχουν πλέον καμία επιρροή».

«Υποτιμητικό»

Σε αυτό το σημείο της συνέντευξης απάντησε και στους ισχυρισμούς της Ν.Δ. για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη λέγοντας: «Θεωρώ άκρως υποτιμητικό ακόμη και σαν σκέψη ότι Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς μπορούν να επιτρέψουν σε κάποιον άλλον να προσπαθήσει να τους χειραγωγήσει».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία επισημαίνει: «Το μόνο σκάνδαλο που βλέπω είναι η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, κάτι που η πατρίδα μας το έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν, και η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Αλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια. Ο λαός έχει μνήμη και τα εγκλήματα κάποιων σε βάρος της πατρίδας μας δεν παραγράφονται».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ, τα «θαλασσοδάνεια» και τη φοροδιαφυγή εκδοτών ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστηρίζει ότι για πολλά χρόνια στην πατρίδα μας η διαφθορά και η διαπλοκή κυριαρχούσαν και προσθέτει: «Δυστυχώς για πολλά χρόνια τα περισσότερα ΜΜΕ ήταν συνώνυμα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αποτέλεσαν μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης και της πολιτικής ζωής του τόπου μέσω εκβιασμού και το μακρύ χέρι των νταβατζήδων για την εκμετάλλευση της Ελλάδας, των Ελλήνων και του δημοσίου χρήματος. Η ασυλία των νταβατζήδων με αυτήν την κυβέρνηση έλαβε τέλος».

Τέλος εκτίμησε ότι το διακύβευμα των εκλογών θα είναι «περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία με κοινωνική ευαισθησία, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια ή κοινωνική αναλγησία με σκληρή, αυταρχική, απάνθρωπη συμπεριφορά και περιθεριοποίηση των φτωχών και αδυνάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα