Ο φρουρός του Σημίτη σκότωσε γυναίκα, πεθερά και το παιδί του

Ο φρουρός του Σημίτη σκότωσε γυναίκα, πεθερά και το παιδί του19.12.2017Αστυνομικά

Απίστευτη τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους. Αυτοκτόνησε ο δράστης

Αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία, με πρωταγωνιστή αστυνομικό που υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης εκτέλεσε εν ψυχρώ, με το υπηρεσιακό όπλο του, την πεθερά του, τη γιατρό σύζυγό του και τη μόλις 3,5 ετών κόρη τους την ώρα που κοιμόταν, και στη συνέχεια έγραψε τον επίλογο του δράματος: έστρεψε το πιστόλι στο

κεφάλι του και αυτοκτόνησε, σε στάση προσευχής, δίπλα στο παιδικό κρεβατάκι του νεκρού παιδιού του!

Οι οικονομικές διαφορές και τα κληρονομικά θόλωσαν το μυαλό και όπλισαν το χέρι του 46χρονου, που επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής από τα Ιωάννινα, όπου είχε πάει το Σαββατοκύριακο συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό.

Η μεταβίβαση

Ολα συνέβησαν στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου διπλοκατοικίας, όπου διέμενε ο δράστης και αυτόχειρας μαζί με τη σύζυγό του και το κοριτσάκι τους, επί της οδού Ευριπίδου, στους Αγίους Αναργύρους, ενώ τα πεθερικά του έμεναν στον πρώτο όροφο.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί προκύπτει ότι οι σχέσεις του 46χρονου με την πεθερά του ήταν τεταμένες, επειδή δεν τους μεταβίβαζε το σπίτι της. Οι συγγενείς της οικογένειας ανησύχησαν καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το ζευγάρι και πήγαν στη διώροφη κατοικία, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα. Μητέρα και κόρη ήταν πεσμένες στο πάτωμα του σαλονιού μέσα σε λίμνες αίματος και σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ στον τοίχο ήταν εμφανέστατα τα σημάδια από τους απανωτούς πυροβολισμούς που είχε ρίξει ο δολοφόνος και αυτόχειρας με το υπηρεσιακό πιστόλι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιφύλακας φαίνεται ότι σκότωσε πρώτα τη σύζυγό του πυροβολώντας την εξ επαφής στο στήθος και στη συνέχεια καταδίωξε μέσα στο διαμέρισμα την πεθερά του, πυροβολώντας ταυτόχρονα εναντίον της! Στο σαλόνι και στον διάδρομο του διαμερίσματος βρέθηκαν έξι κάλυκες από πυροβόλο όπλο των 9 χιλιοστών.

Είχε περάσει ψυχολογικά τεστ το 2011

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, ο 46χρονος αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης είχε περάσει με επιτυχία τα ειδικά εργομετρικά τεστ των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με πληροφορίες είχε κριθεί κατάλληλος να συνεχίσει να φέρει το υπηρεσιακό όπλο του.

Η 48χρονη σύζυγος του αστυνομικού Ελένη Χερουβείμ ήταν γνωστή γιατρός ρευματολόγος και διατηρούσε ιατρείο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. «Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα