Χτύπημα στους «βαρόνους» των Εξαρχείων

Χτύπημα στους «βαρόνους» των Εξαρχείων10.03.2018Αστυνομικά

Εξαρθρώθηκε 21μελής αλβανική σπείρα, που διακινούσε για χρόνια κοκαΐνη και χασίς σε κοινή θέα στα στενά πέριξ της πλατείας

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, τα μέλη του οποίου «έσπρωχναν» στο λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων κοκαΐνη και κάνναβη, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί έκαναν τουλάχιστον πέντε έρευνες σε σπίτια των Εξαρχείων και συνέλαβαν

21 «βαρόνους» ναρκωτικών, 11 από τους οποίους αποτελούσαν τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης. Από αυτούς 13 είναι Αλβανοί, τέσσερις Ελληνες, ένας από τη Βουλγαρία, δύο από τη Γεωργία και άλλος ένας από τη Μολδαβία.

Δύο από τους συλληφθέντες είχαν περιφερειακό ρόλο και ήταν γνώριμοι στις Αρχές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμμετάσχει σε επεισόδια στην περιοχή της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, το 2010. Την ίδια στιγμή, ένας εκ των Αλβανών συλληφθέντων είχε καταδικαστεί ερήμην για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός οδηγού ταξί, που έγινε πριν από οκτώ χρόνια στην Κυψέλη!

Οπως αποδείχθηκε από τις έρευνες, οι κακοποιοί είχαν αναπτύξει ένα ιδιαίτερα μεγάλο δίκτυο διακίνησης, με επίκεντρο την οδό Ερεσού στα Εξάρχεια, όπου έκαναν διακίνηση σε κοινή θέα στο ύπαιθρο, αλλά και στην οδό Μεσολογγίου, όπου διατηρούσαν την αποθήκη όπου έκρυβαν τις ποσότητες ναρκωτικών.

Οι Αλβανοί ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τις άλλες ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου στα χέρια τους το εμπόριο. Οταν παραλάμβαναν από την πατρίδα τους ποσότητες χασίς και κοκαΐνης, τις μετέφεραν σε σάκους στις «κρυψώνες» των Εξαρχείων χρησιμοποιώντας ταξί, λεωφορεία και τρόλεϊ!

Το «γλωσσάρι»

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, ώστε να είναι δύσκολη η παρακολούθηση των κινητών τους από τον «υπερκοριό» της Ασφάλειας. Για ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «μισό», «ένα», «ολόκληρο» και «πέτρα», για την κάνναβη «μπιτς», «σταφύλι», «πράγμα», «μικρό» ή «μεγάλο», «μπουφάν» και «πράσινα παντελόνια».

Αν επρόκειτο για ένα κιλό κάνναβης, οι κωδικοί ήταν «μηχανή» ή «μηχανάκι» και «μπλούζα», αν μιλούσαν για χρήματα σε ευρώ τα ανέφεραν ως «λεκ» (αλβανικό νόμισμα), και για χρέος προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γκολ»!

Keywords
Τυχαία Θέματα