Εβρος: Μετατέθηκαν οι διοικητές των κρατουμένων, ενίσχυση των περιπόλων

Εβρος: Μετατέθηκαν οι διοικητές των κρατουμένων, ενίσχυση των περιπόλων10.03.2018Παρασκήνιο

Ενίσχυση των περιπόλων στη μεθοριακή γραμμή του Εβρου με ταυτόχρονη αύξηση της... δύναμης πυρός τους και απομάκρυνση του διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και του διοικητή της Ταξιαρχίας Ρίμινι έφερε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ

για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού συνελήφθησαν και πιθανώς θα αποδοθούν και ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Από την ημέρα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές του Εβρου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή από το ΓΕΣ και υλοποιείται ήδη ενίσχυση των περιπόλων κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Από εκεί που τις περιπόλους εκτελούσαν δύο άνδρες, τώρα θα γίνονται από επτά, θα είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ενώ αποφασίστηκε να ενισχυθεί και ο φορητός οπλισμός που θα φέρουν οι στρατιωτικοί. Πηγές του ΓΕΣ ανέφεραν επίσης πως είναι πολύ πιθανό να εμπλακούν και ειδικές δυνάμεις, αλλά σίγουρα όσοι αναλάβουν να στελεχώσουν τις μονάδες προκάλυψης θα έχουν και μεγάλη εμπειρία.

Στο μεταξύ, και με γρήγορες διαδικασίες, πριν ολοκληρωθεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διαταχθεί για το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μετατίθενται οι επικεφαλής των σχηματισμών στις οποίες υπηρετούσαν ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας. Ετσι, ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας, διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού με έδρα το Διδυμότειχο, και ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας Ρίμινι, έλαβαν φύλλο πορείας και μετατίθενται σε άλλες θέσεις. Ο μεν πρώτος θα αναλάβει καθήκοντα στον Δ' κλάδο του ΓΕΣ, ο δε δεύτερος θα αναλαμβάνει τη Διοίκηση της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

Και ενώ λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στον Εβρο, οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν κρατώντας τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στις Φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς δίκη και στέλνοντας τη φρεγάτα «Γιαβούζ» να κάνει βόλτες στο Αιγαίο. Το πλοίο που συνέδεσε το όνομά του με την κρίση των Ιμίων το 1996 έπλεε χθες κοντά στη Χίο, σε περιοχή που η Τουρκία δεν είχε επισήμως καμία δραστηριότητα. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό την έθεσε απευθείας σε παρακολούθηση τόσο με τα παράκτια ραντάρ όσο και με την κανονιοφόρο «Μαχητής». Ο φόβος να κινηθεί δυτικά στο Αιγαίο είναι υπαρκτός.

Ανδρ. Κούτρας

Keywords
Τυχαία Θέματα