Χωρίς φιλότιμο

Χωρίς φιλότιμο02.08.2018Άρθρα

Σαν να είναι ακόμη στην αντιπολίτευση, κατηγορούν άλλους για τις δικές τους τεράστιες ευθύνες

Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Στην ελληνική γλώσσα υπάρχει μια λέξη που δεν συναντούμε σε κανένα άλλο λεξιλόγιο άλλης χώρας. Είναι η λέξη φιλότιμο. Διαπιστώνουμε, όμως, ότι αυτή η ξεχωριστή για τους Ελληνες λέξη απουσιάζει ολοκληρωτικά και από το λεξιλόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Διότι, εάν υπήρχε έστω και στοιχειωδώς φιλότιμο, θα έπρεπε ήδη να έχουν πάει σπίτι τους μια σειρά από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, για τα όσα έκαναν και κυρίως για όσα δεν

έκαναν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές στο Μάτι.

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε ότι για αυτή την κυβέρνηση πάνω από όλα και από όλους είναι η καρέκλα της εξουσίας. Γι’ αυτό παραμένουν γαντζωμένοι σε αυτές μέχρι τέλους, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη όταν αποτυγχάνουν να παραιτούνται.

Είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι είναι τόσο λίγοι, που την επομένη του ανασχηματισμού, που θα γίνει με χρονοκαθυστέρηση, για να δείξει επικοινωνιακά πάλι ο απερχόμενος πρωθυπουργός ότι δεν... εκβιάζεται, θα βγουν οι κομμένοι υπουργοί και θα πουν ότι εμείς είχαμε υποβάλει παραιτήσεις, αλλά δεν είχαν γίνει δεκτές.
Θα εκθέσουν δηλαδή τον Τσίπρα, που τους κράτησε με το τάχα μου δήθεν επιχείρημα ότι την ώρα της μάχης δεν αλλάζεις πρόσωπα. Μόνο που αυτά τα πρόσωπα είχαν χάσει τη μάχη προτού καν ξεκινήσει. Αποδείχτηκαν μοιραίοι και άβουλοι. Κορυφαίος όλων, ο υπουργός Νίκος Τόσκας, που τον είχα από τον Ιούνιο στη Βουλή προειδοποιήσει για την τραγωδία που ερχόταν, αλλά εκείνος πέταγε την μπάλα στην εξέδρα, όπως κάνουν οι περισσότεροι υπουργοί.

Μαθημένοι χρόνια στην αντιπολίτευση, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται λες και είναι ακόμη στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τους άλλους για τις δικές τους τεράστιες ευθύνες. Ο,τι όμως και να κάνουν, ό,τι σόου και να επιστρατεύσουν, όσα πεντοχίλιαρα και να μοιράσουν, ο ελληνικός λαός πλέον τους έμαθε.

Δεν τους εμπιστεύεται, δεν τους θέλει, δεν του αρέσουν. Υπουργοί οι οποίοι χαρακτηρίζουν... παιδί τον 44χρονο Τσίπρα και ζητούν να μην τον κατηγορούν οι πολίτες το μόνο που κάνουν είναι να τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο στην κοινή γνώμη. Η αντίστροφη μέτρηση πλέον έχει αρχίσει για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Η παιδική χαρά του Τσίπρα πολύ σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Σε ένα παρελθόν μαύρο και γκρίζο, όπως οι στάχτες που θα αφήσουν πίσω τους. Η Ν.Δ. με πρόγραμμα και σχέδιο θα ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

Keywords
Τυχαία Θέματα