Χάρη στο Google Maps ελευθέρωσαν σκλάβα του σεξ

Χάρη στο Google Maps ελευθέρωσαν σκλάβα του σεξ 17.12.2018Αστυνομικά

Βούλγαρος είχε φυλακίσει και εξέδιδε ομοεθνή του στη Γερμανία

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η εφαρμογή Google Maps, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν μια 44χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία που είχε απαχθεί από ομοεθνή της, ο οποίος την κρατούσε φυλακισμένη σε ένα διαμέρισμα στο Κίελο της Γερμανίας, με σκοπό να την εξωθήσει στην πορνεία.

Ολα ξεκίνησαν όταν η 44χρονη, που ζούσε για χρόνια στην Ελλάδα, γνώρισε μέσω του facebook έναν 32χρονο συμπατριώτη της. Αφού μετακόμισε στη Βουλγαρία προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της με τον νεαρό άνδρα, ο 32χρονος της ζήτησε να πάνε στο Κίελο της Γερμανίας προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Ωστόσο, στο διαμέρισμα που νοίκιασαν στη γερμανική πόλη η 44χρονη γυναίκα βίωσε τις χειρότερες ημέρες της ζωής της, αφού ο σύντροφός της μετατράπηκε σε βασανιστή που όχι μόνο την κρατούσε φυλακισμένη, αλλά την κακοποιούσε σεξουαλικά σε καθημερινή βάση.

Η αρχή του τέλους για τον εφιάλτη που ζούσε άρχισε όταν η γυναίκα κατάφερε να πείσει τον «δεσμοφύλακά» της να την αφήσει να επικοινωνήσει με την 24χρονη κόρη της στην Ελλάδα προκειμένου να τους στείλει χρήματα, καθώς είχαν ξεμείνει. Μιλώντας στην ελληνική γλώσσα, την οποία ο ίδιος δεν γνώριζε, η 44χρονη εξήγησε στη νεαρή κοπέλα την περιπέτειά της με αποτέλεσμα εκείνη να καταφύγει άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε ένα δεύτερο τηλεφώνημα με την καθοδήγηση των αστυνομικών, την επόμενη ημέρα, η 24χρονη ζήτησε από τη μητέρα της να περιγράψει τι έβλεπε από το παράθυρο της φυλακής της.

Ενα χαρακτηριστικό άγαλμα σε μια πλατεία και η επιγραφή ενός καταστήματος βοήθησαν τους Ελληνες αστυνομικούς να εντοπίσουν το ακριβές σημείο μέσω του Google Maps. Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ενημερώθηκαν οι γερμανικές Αρχές, οι οποίες την 21η Νοεμβρίου 2018 συνέλαβαν τον δράστη και απελευθέρωσαν την παθούσα, η οποία φιλοξενείται προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας, ενώ δρομολογείται η επιστροφή της στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα