Χάος με ξύλο και ύβρεις στη ΓΣΕΕ!

Χάος με ξύλο και ύβρεις στη ΓΣΕΕ!21.03.2019ΠρόσωπαΟικονομία

Τελικά αποφασίστηκε, εν μέσω νέων θερμών επεισοδίων, η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου στις 4 Απριλίου

Aπόφαση για τη διεξαγωγή στις 4 Απριλίου των εργασιών του 37ου Συνεδρίου, το οποίο ματαιώθηκε μετά την επέμβαση του ΠΑΜΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, έλαβε χθες κατά πλειοψηφία η ολομέλεια της ΓΣΕΕ,

εν μέσω νέων θερμών επεισοδίων ανάμεσα στους συνδικαλιστές των υπόλοιπων παρατάξεων και σε αυτούς της προσκείμενης στο ΚΚΕ.

Από χθες το πρωί επικρατούσε ένταση στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, καθώς κατά την έναρξη της συνεδρίασης των μελών της ολομέλειας το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από την αίθουσα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες τους για εργοδοτικό συνδικαλισμό και για συνέδρους οι οποίοι προέκυψαν μέσα από «νόθες διαδικασίες» και «εργοδοτικά σωματεία».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα, ενώ μέλη της ΠΑΣΚΕ απάντησαν ότι ο Δ. Καραγεωργόπουλος είναι εκλεγμένος σύνεδρος και πρέπει να παραμείνει στην αίθουσα.

Ενταση

Η ένταση στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο Γιάννης Παναγόπουλος εκείνο το διάστημα διάβαζε την εισήγηση εν μέσω συνθημάτων και ύβρεων περί συνδικαλιστικής μαφίας και συνεδρίου «μαϊμού».

Τελικά, εν μέσω χειροδικιών, έντασης και αντεγκλήσεων, που διήρκεσαν περίπου μία ώρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ολοκλήρωσε την εισήγησή του, η οποία έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των μελών της ολομέλειας.

Βάσει της εισήγησης Παναγόπουλου, οι αρχαιρεσίες του 37ου Συνεδρίου θα επιχειρηθεί να διεξαχθούν την Πέμπτη 4 Απριλίου, με στόχο να αποφευχθεί ο διορισμός διοίκησης με δικαστική απόφαση.

«Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της ΓΣΕΕ, τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της Διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου, στις 4 Απριλίου 2019» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα