Μπλόκο σε 50χρονο για παιδική πορνογραφία

Μπλόκο σε 50χρονο για παιδική πορνογραφία22.11.2017Αστυνομικά

Με σήμα που ήρθε από τις ΗΠΑ

Αξιοποιώντας στοιχεία από τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, κατάφεραν οι άνδρες της Αστυνομίας να φτάσουν στα ίχνη ενός 50χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός εντόπισε στην Ελλάδα ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε ψηφιακή, διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση που είναι καταχωρισμένη στο όνομα του 50χρονου.

Δίωξη

Σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, αντικείμενα τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα