Η απίστευτη κοροϊδία με το μέρισμα!

Η απίστευτη κοροϊδία με το μέρισμα!22.11.2017Άρθρα

Το τρικ της «διαμονής στην ίδια στέγη» αποκλείει πολίτες από το βοήθημα! Γραφειοκρατικός λαβύρινθος η αίτηση

Οσοι έχουν «φιλοξενούμενους» στο σπίτι τους αλλά και όσοι φιλοξενούνται σε κάποιο σπίτι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κοινωνικού μερίσματος, ενώ όσοι το δικαιούνται είναι πολύ πιθανόν να μπλεχτούν σε μια δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία αίτησης που σίγουρα θα φέρει στα οριά του το TAXISnet!

Ο εντοπισμός των δικαιούχων «ευάλωτων νοικοκυριών» θα γίνει κατόπιν ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων των ενδιαφερομένων

σε ειδική εφαρμοή που θα ανοίξει στο TAXISnet.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διασταύρωση των στοιχείων που θα δηλώσουν στις αιτήσεις τους με τα ποσά συνολικού ετήσιου οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος που έχουν αναγράψει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους, καθώς και με τα δεδομένα του ηλεκτρονικού αρχείου των δηλώσεων Ε9 για την ακίνητη περιουσία τους.

Και εδώ είναι η κοροϊδία! Ως «ευάλωτο νοικοκυριό» νοείται «το σύνολο των προσώπων που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων». Η παραπάνω «φιλοσοφία» χορήγησης αποκλείει ουσιαστικά μεγάλο αριθμό φτωχών πολιτών από το δικαίωμα είσπραξης του κοινωνικού μερίσματος, δεδομένου ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι και άποροι γενικότερα ενήλικες, οι οποίοι συγκατοικούν με τους γονείς τους ή με άλλους στενούς συγγενείς τους και έχουν δηλώσει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ως «φιλοξενούμενοι» στα σπίτια των οικείων τους.

Στις περιπτώσεις αυτές θα συνυπολογίζονται αθροιστικά τα ετήσια εισοδήματα όλων των ατόμων που συγκατοικούν, οπότε, αν τα εισοδήματα αυτά είναι υψηλά και υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα όρια, τότε τα «νοικοκυριά» στα οποία ανήκουν τα ενήλικα άνεργα άτομα δεν θα δικαιούνται κανένα ποσό μερίσματος, με συνέπεια και τα άνεργα και άπορα αυτά άτομα να μείνουν χωρίς μέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να μπει σε μία νέα πλατφόρμα (koinwnikomerisma.gr) η οποία θα αντλεί στοιχεία από την αντίστοιχη του TAXISnet. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πιθανότατα να αναγράψουν και τους αριθμούς ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους επιθυμούν να πιστωθούν τα ποσά.

Το τρικ της «διαμονής στην ίδια στέγη»

αποκλείει πολίτες από το βοήθημα!

Γραφειοκρατικός λαβύρινθος η αίτηση

Keywords
Τυχαία Θέματα