«Αστραψε» η Ευρώπη για το άσυλο στον Γκρούεφσκι

«Αστραψε» η Ευρώπη για το άσυλο στον Γκρούεφσκι22.11.2018Ειδήσεις

Εξηγήσεις -όπως ήταν αναμενόμενο- από την Ουγγαρία ζητά η Ε.Ε. για την απόφαση της κυβέρνησής της να δώσει πολιτικό άσυλο στον Γκρούεφσκι!

Το θέμα έθετε χθες δημόσια ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν, καλώντας μάλιστα προσωπικά τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν (φωτό) να δώσει μια «λογική απάντηση» σχετικά με την απόφασή του. «Αν επιβεβαιωθούν (τα σχετικά δημοσιεύματα), αναμένω μια λογική

απάντηση για το σκεπτικό από τον Βίκτορ Ορμπαν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο twitter ο Χαν, αναφερόμενος βέβαια στα ρεπορτάζ για τη διαφυγή του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην Ουγγαρία, έξι μήνες αφότου καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση ως ένοχος για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Την ίδια ώρα χθες, κι ενώ η υπόθεση συνεχίζει να αποτελεί «βασικό πολιτικό θέμα συζήτησης» στη γειτονική χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ χαρακτήριζε παράλογο μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. να προσφέρει άσυλο σε καταδικασθέντα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Δανό ομόλογό του Αντρες Σάμουελσον, ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να εμμένει ως κράτος δικαίου και πρόσθεσε ότι οι Αρχές θα λάβουν υπόψη τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των συμφερόντων της χώρας και των καλών σχέσεων με την Ουγγαρία.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιχάρτο, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις 4 και τις 5 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί κι αυτό το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα