Συνέχεια στην έρευνα για Novartis παρά τις «παρεμβάσεις» Ράικου

Συνέχεια στην έρευνα για Novartis παρά τις «παρεμβάσεις» Ράικου22.11.2018Παρασκήνιο

Το πράσινο φως για τη συνέχιση της έρευνας στην υπόθεση της Novartis δίνει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Οι εφέτες έκριναν πως δεν υπάρχει λόγος να «παγώσει» η πολύκροτη έρευνα μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσαν η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της, διεκδικώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε στο πλευρό της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελικών λειτουργών που ερευνούν την υπόθεση, απορρίπτοντας τις εις βάρος τους αιτιάσεις για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που προβάλλουν η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της Λάζαρος Καρνέζης.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, οι εφέτες υιοθετούν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός είχε επισημάνει -μεταξύ άλλων- πως για το καλό της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να «παγώσει» ούτε στιγμή.

Μάλιστα, κατά την κυρία Σταθέα δεν ευθύνονται η νυν εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κυρίας Ράικου, ενώ δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους τους εις βάρος του γιατρού, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται σε λίστα εμβασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα