«Ασπίδα» στον Καραμανλή για την έκθεση του 2009

«Ασπίδα» στον Καραμανλή για την έκθεση του 200910.01.2018Πρόσωπα

Τείχος υπεράσπισης στη διακυβέρνηση Καραμανλή ύψωσαν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας...

...μετά τη δημοσιοποίηση υπηρεσιακής έκθεσης για την οικονομία της Τραπέζης της Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 2009, που, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», είχε συνταχθεί από μετέπειτα συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε χθες να κάνει την παραμικρή αναφορά στο θέμα στην ομιλία του στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ.

«Τα ζητήματα αυτά,

που τώρα επανέρχονται στη δημοσιότητα, είναι περσινά ξινά σταφύλια» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9. «Είχαμε πάρει μέτρα, η τότε κυβέρνηση Καραμανλή. Μπορεί να μας ασκήσει κανείς κριτική για το ότι δεν είχαμε πάρει ακόμα δυσκολότερα μέτρα.

Πάντως, ήμασταν ο μόνος πολιτικός φορέας τότε που μιλούσε για την κρίση και για την ανάγκη λήψης μέτρων». «Εγώ θέλω να μείνω στα γεγονότα και τα γεγονότα λένε ότι το 2009 η χώρα δεν ήταν σε μνημόνιο» δήλωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής Κώστας Καραγκούνης. «Τα γεγονότα λένε ότι ο Καραμανλής πήγε σε εκλογές και κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν και μοίραζαν χρήματα δεξιά και αριστερά».

Δήθεν σκάνδαλα

Παρέμβαση έκανε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που σημείωσε: «Από το 2009 η Βουλή έγινε ένα εξεταστικό κέντρο για τα δήθεν σκάνδαλα της προηγούμενης περιόδου [...] και μεγάλο τίμημα για τη χώρα ήταν ότι, όταν εισηγήθηκε ο Καραμανλής μια συλλογική διακυβέρνηση για τα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, δέχθηκε ένα ανεύθυνο «όχι» από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου».

Παράλληλα, αναγνώρισε το γεγονός ότι κατά την περίοδο 2004-2009 η χώρα χρεώθηκε μεγάλο αριθμό δαπανών, ωστόσο διευκρίνισε ότι το 85% των χρεών προερχόταν από το παρελθόν, από τα εξοπλιστικά του Τσοχατζόπουλου, για παράδειγμα, και αν έχει μια ευθύνη η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ότι δεν έδρασε γρήγορα. «Η κυβέρνηση Καραμανλή χάλασε τη μανέστρα των συμφερόντων. Πατούσε στη Δύση και άπλωσε χέρι στην Ανατολή» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα