Καλλιτέχνης... έφαγε την μπανάνα έργο τέχνης που πουλήθηκε 108.000 €

Καλλιτέχνης... έφαγε την μπανάνα έργο τέχνης που πουλήθηκε 108.000 €09.12.2019Παράξενα

Από τις χρυσές... λεκάνες στις μπανάνες ή, αλλιώς, όταν η τέχνη χάνει το νόημα

Τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει μια μπανάνα κολλημένη με γκρίζα μονωτική ταινία, έργο του ανατρεπτικού εικαστικού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν.

Το... έργο έχει τίτλο «Comedian» και κοσμεί τον τοίχο του περιπτέρου της γκαλερί Perrotin του Μιλάνου, η οποία συμμετέχει στην Art Basel Miami

Beach. Μάλιστα, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, είχε πουληθεί σε έναν Γάλλο συλλέκτη αντί 108.000 ευρώ.

Ο Ιταλός δημιουργός, που είχε προκαλέσει σκάνδαλο στις ΗΠΑ με τη δημιουργία του «America», γνωστού ως «χρυσή λεκάνη τουαλέτας», δηλώνει πως η ιδέα για ένα έργο εμπνευσμένο από την μπανάνα τού ήρθε προ ενός έτους. Εκτοτε, όποτε ταξίδευε έπαιρνε μαζί του μια μπανάνα και την τοποθετούσε στον τοίχο των δωματίων των ξενοδοχείων όπου διέμενε, πασχίζοντας, όπως είπε, να... εμπνευστεί.

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι η μπανάνα φαγώθηκε! Σε ένα βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο Ντέιβιντ Ντατούνα, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως έναν γεννημένο στη Γεωργία Αμερικανό καλλιτέχνη που ζει στη Νέα Υόρκη, φαίνεται ο ίδιος να πλησιάζει την κολλημένη μπανάνα, να ξεκολλάει την κολλητική ταινία της και να την τρώει. «Περφόρμανς τέχνης... πεινασμένος καλλιτέχνης» ακούγεται να λέει. Η μπανάνα βέβαια αντικαταστάθηκε!

Keywords
Τυχαία Θέματα