Αρχισε το Εφετείο για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Αρχισε το Εφετείο για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου20.03.2018Δικαστικά

Εξι χρόνια μετά την εξαφάνιση και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, η μητέρα του αναζητεί ακόμη τη μοιραία πορεία που ακολούθησαν οι απαγωγείς του, σε μια προσπάθεια να φτάσει στο σημείο όπου άφησε την τελευταία πνοή το παιδί της.

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη όλα αυτά τα χρόνια εκλιπαρεί τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης να της αποκαλύψουν το μεγάλο μυστικό, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η σορός του άτυχου νεαρού.

Χθες άνοιξε η αυλαία, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση. Φίλοι και συγγενείς της οικογένειας βρέθηκαν στο δικαστήριο κρατώντας φωτογραφίες του 26χρονου, αλλά και πανό που έγραφαν: «Πού είναι ο Μάριος;» Οταν στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα του Μάριου, δεν άντεξε: Λύγισε, ξεσπώντας σε λυγμούς. «Είμαι οφθαλμίατρος… Είχα ένα παιδί, τον Μάριο. Δούλευε μαζί μου στο ιατρείο. Εκανε μεταπτυχιακό στα λέιζερ, ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Οι δολοφόνοι είχαν βάλει στόχο ακίνητα που είχε το παιδί» κατάφερε να ψελλίσει πριν καταρρεύσει. Η πρόεδρος του δικαστηρίου πρότεινε στη γυναίκα να καθίσει προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεσή της, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς εκείνη ήταν συντετριμμένη. Τελικά, η δίκη διεκόπη για τις 28 Μαρτίου.

Στο εδώλιο κάθισαν τρεις από τους κατηγορουμένους, αλλά όχι και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του εγκλήματος: Είναι ο 73χρονος, ο οποίος υπήρξε φίλος της οικογένειας του Μάριου και, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν εκείνος που συμβούλεψε τη μητέρα του να μην ειδοποιήσει τις Αρχές όταν τον Αύγουστο 2012 της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ. Το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 23 χρόνια στον 73χρονο.

Keywords
Τυχαία Θέματα