Αρχή με συμπάθεια και... αγάπη στο Προστασίας του Πολίτη!

Αρχή με συμπάθεια και... αγάπη στο Προστασίας του Πολίτη!31.08.2018Πρόσωπα

Αμοιβαίες φιλοφρονήσεις από Γεροβασίλη και Παπακώστα, ενώ ο Π. Σκουρλέτης έκανε τη συνηθισμένη επίθεση στη Ν.Δ.

Επέστρεψε ως αυτοτελές το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο μέχρι πρότινος βρισκόταν υπό τη σκέπη του υπουργείου Εσωτερικών, με την Ολγα Γεροβασίλη να αναλαμβάνει τα ηνία και με υφυπουργό την πρώην «γαλάζια»

Κατερίνα Παπακώστα. Το χαρτοφυλάκιο παρέδωσε στην κυρία Γεροβασίλη ο Πάνος Σκουρλέτης, που είχε αναλάβει προσωρινά τα σχετικά καθήκοντα, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Νίκου Τόσκα, λόγω των «αλάνθαστων» χειρισμών του το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου με τις πυρκαγιές στην Αττική.

Παραλαμβάνοντας το υπουργείο η κυρία Γεροβασίλη τόνισε: «Γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Βούλησή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα, με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα».



Μίλησε δε για «πρόκληση», για να προσθέσει ωστόσο ότι δεν την «τρομάζουν» οι προκλήσεις και οι ευθύνες, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η έννοια της ασφάλειας, όπως και της δημοκρατίας, είναι γένους θηλυκού. Κατέληξε, μάλιστα, απευθυνόμενη στην Κατερίνα Παπακώστα, λέγοντας επί λέξει: «Aγαπητή Κατερίνα, θα αναπτύξουμε κώδικες επικοινωνίας για να κάνουμε αποτελεσματική τη δουλειά μας». Επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να δώσει την απάντησή της σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν χάρηκε ιδιαίτερα με την υφυπουργοποίηση της συναδέλφου της…
Οσο για την κυρία Παπακώστα, απάντησε φυσικά στην παραπάνω «ευχή», δηλώνοντας ότι οι κώδικες είναι ήδη δεδομένοι, καθώς υπάρχουν «αγάπη και συμπάθεια για να αντεπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας».

Επαινοι για Τόσκα

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Σκουρλέτης, που αποχωρεί από την κυβέρνηση και μεταπηδά πλέον στο κόμμα, παρέδωσε το υπουργείο επιλέγοντας να μιλήσει με επαίνους για τον Νίκο Τόσκα, αλλά και κατηγορώντας, για ακόμα μια φορά, τη Ν.Δ. Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα υποστήριξε ότι η προστασία είναι γένους θηλυκού, έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας πως η εγκληματικότητα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να είναι «προνομιακό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης» και πως όσοι το κάνουν αναλαμβάνουν την ευθύνη της υπονόμευσης του τομέα της ασφάλειας και κερδοσκοπούν πολιτικά στο ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα