Απόλυτος κυρίαρχος ο Τζιτζικώστας, με ποσοστό 62%

Απόλυτος κυρίαρχος ο Τζιτζικώστας, με ποσοστό 62%28.05.2019Πρόσωπα

Σαρωτική ήταν η επικράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έκανε «υγιεινό περίπατο» και με ποσοστό 62% σάρωσε όλα τα ρεκόρ...

...αφού αυτό το ποσοστό δεν το έχει πάρει κανένας υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ελλάδα έως τώρα.

Η διαφορά επίσης από τον δεύτερο (Γιαννούλης, 11%) δείχνει και το μέγεθος της νίκης, με τα χαμηλότερα ποσοστά του Τζιτζικώστα να φτάνουν στο 54% και να είναι

στον Δήμο Θεσσαλονίκης!
Στη Νεάπολη παίρνει 52% και είναι το χαμηλότερο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, αλλά μόλις σε εφτά δήμους από τους 38 της Περιφέρειας είναι κάτω από το 60%.

«Κάστρα» του κ. Τζιτζικώστα ο Δήμος Αλμωπίας, όπου παίρνει κοντά στο 72,5%, όπως και άλλοι 12 δήμοι, στους οποίους έχει ποσοστό πάνω από 66% (Χαλκηδόνας, Κασσάνδρας, Σιντικής, Σκύδρας, Δέλτα, Λαγκαδά, Νέας Ζίχνης, Αλεξάνδρειας, Πύδνας - Κολινδρού, Κατερίνης, Σιθωνίας και Ωραιοκάστρου).

Ο κ. Τζιτζικώστας παίρνει πάνω από 500.000 ψήφους, ενώ ψήφισαν συνολικά 850.000 ψηφοφόροι, ένα νούμερο που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό.

Ο Χρήστος Γιαννούλης έφτασε στα ίδια ποσοστά που είχε πάρει το 2014 η Χαραλαμπίδου με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Χρήστος Παπαστεργίου κινήθηκε στα πανελλαδικά ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ. (7,2%), με τη Χρυσή Αυγή να σημειώνει πτώση (3,8% αντί 8,7%), όπως και το ΚΚΕ (5,6% αντί 8%).

Ευχαριστημένοι οι Οικολόγοι, που έβγαλαν δύο συμβούλους έναντι ενός το 2014, ενώ βγήκε και ο Γαβριήλ Αβραμίδης, τη στιγμή που περιμέναμε καλύτερα ποσοστά για τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου (πήρε 2%) και τον Θανάση Αγαπητό. Θα μπει και ο Δημήτρης Βάνης, που κατέβηκε την τελευταία στιγμή και εκλέχθηκε λόγω απλής αναλογικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα