Αποκαλύψεις-σοκ για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Αποκαλύψεις-σοκ για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου28.03.2019Δικαστικά

Τις συγκλονιστικές στιγμές της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο συνεργάτης του αδικοχαμένου δικηγόρου...

...ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο γραφείο το μοιραίο απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου του 2017.

Χαραγμένο στη μνήμη του μάρτυρα, ο οποίος κατονόμασε ως φυσικούς αυτουργούς του στυγερού

εγκλήματος τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι και τον καταζητούμενο Αλεξ Μάτα, έχει μείνει το έντρομο βλέμμα του δικηγόρου, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε δεχτεί τον πυροβολισμό.

«Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μια μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν “με σκοτώσανε”. Είχε χλομιάσει, δεν μπορούσε να μιλήσει, έτρεμε από τον φόβο του. Του είπα να καθίσει στο γραφείο» περιέγραψε, εξηγώντας στο δικαστήριο πως ο Μάτα λίγη ώρα νωρίτερα τον είχε οδηγήσει σε διπλανό γραφείο, αφήνοντας μόνους τους τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο με τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι.

«Οταν ήμασταν στον προθάλαμο είπε ο Μάτα στον Ιμπραχίμ “ρίξ' του μία στο πόδι”» ανέφερε στην κατάθεσή του, ενώ, όπως είπε, όταν ο ίδιος ρώτησε τον Μάτα «τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι, τη δουλειά του κάνει». εκείνος του απάντησε πως «πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι δύο άνδρες είχαν εισέλθει στο γραφείο στις 6.30 το απόγευμα, έχοντας κλείσει ραντεβού το πρωί της ίδιας ημέρας. Υποδυόμενοι αρχικά τους πελάτες, αποκάλυψαν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους αφού πρώτα εξέτασαν στους χώρους του γραφείου.

«Ο Μάτα ζήτησε να πάει και πάλι τουαλέτα και στη συνέχεια όταν μπήκε ξανά στον χώρο έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και μένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Αρ. Φλώρου» είπε ο συνεργάτης του θύματος. Οι δράστες ζήτησαν ακόμη τη δικογραφία της υπόθεσης του Φλώρου, ενώ πήραν χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα των δύο δικηγόρων.

Ο ίδιος, αμέσως μετά την αναχώρησή τους, άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όμως δυστυχώς για τον άτυχο ποινικολόγο ήταν πλέον αργά. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα