Από το «χάος» του ΚΙΝ.ΑΛ. πίσω στο... μικρό ΠΑΣΟΚ!

Από το «χάος» του ΚΙΝ.ΑΛ. πίσω στο... μικρό ΠΑΣΟΚ!22.01.2019Πρόσωπα

Η Φώφη απαιτεί λουκέτο σε ΔΗΜ.ΑΡ., ΚΙΔΗΣΟ. Βολές από Θεοχαρόπουλο την ώρα που ρίχνει ματιές σε ΣΥΡΙΖΑ

Χαμός εξακολουθεί να γίνεται στο ΚΙΝ.ΑΛ., που οργανωτικά και στελεχικά πασοκοποιείται, οδεύοντας και τυπικά στην «κανονικότητα» ενός πολύ μικρού κόμματος από τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Σε φάση διάσπασης μπαίνει και το «απόκομμα» του κ. Θεοχαρόπουλου, η ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς τα ελάχιστα στελέχη της

διχάζονται ανάμεσα στην παραμονή ή στην έξοδο από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ήδη άρχισαν και τα πρώτα δημόσια μεταξύ τους «ξεκατινιάσματα».

Με το βλέμμα στραμμένο στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. (29-31 Μαρτίου), όπου η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαίος κομματικός φορέας, ζητά να βάλουν λουκέτο η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ., λαμβάνοντας «ομόφωνη απόφαση» για την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος σε μια «νευρική» δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των διαλυτικών φαινομένων των τελευταίων 24ωρών και υποστήριξε ότι το «σχέδιο άλωσης» της Κεντροαριστεράς από τον Αλέξη Τσίπρα «σε εμάς βρήκε τοίχο, ενώ σε άλλους έπιασε τόπο».

Στον απόηχο της διαγραφής του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι η κυρία Γεννηματά διέγραψε τη ΔΗΜ.ΑΡ. και το επικείμενο συνέδριο που εξήγγειλε είναι «συνέδριο ΠΑΣΟΚ». Στον αντίποδα, ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Μπουλμπασάκος πήραν αποστάσεις και τάχθηκαν υπέρ της παραμονής τους στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Η αντεπίθεση της Χαριλάου Τρικούπη περιελάμβανε και τη διάψευση του ισχυρισμού του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι του προτάθηκε από τη Φώφη Γεννηματά ως αντάλλαγμα η πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αρνείται να παραδώσει την έδρα του, όπως του ζητά η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζει ότι διεγράφη ολόκληρη η ΔΗΜ.ΑΡ. και διαπραγματεύεται το πολιτικό του μέλλον εκτός ΚΙΝ.ΑΛ., διαψεύδει σύμπραξη με το Ποτάμι και κρατά ανοιχτό τον δρόμο προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δίχτυα Μαξίμου

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει η ΔΗΜ.ΑΡ. στην επόμενη Βουλή μέσα από άθροισμα δυνάμεων» είπε απαντώντας στα δίχτυα που ρίχνει το Μαξίμου, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει ότι «υπάρχει χώρος για διάλογο με τη ΔΗΜ.ΑΡ.».
Εν τω μεταξύ, την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., σε μια επικοινωνία που, μέσα σε αυτόν τον χαμό στην Κεντροαριστερά, έχει τη σημειολογία της και στέλνει «μήνυμα» στην κυρία Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΙΝ ΑΛ, ΠΑΣΟΚ,kin al, pasok