ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 17/07/2020

➥ «Γκολ εσείς; Σέντρα εμείς!» Αυτή είναι η εφαρμοσμένη πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το έργο το ’χουμε δει πολλές φορές, αλλά το σενάριό του το περιέγραψε με πολύ ωραίο, σαφή και άμεσο τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

➥ Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι όταν ο Ερντογάν είχε θέσει το θέμα του τζαμιού της Αθήνας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκείνος του απάντησε: «Το τζαμί βεβαίως θα γίνει! Θα γίνει όχι επειδή

το ζητάς εσύ, αλλά επειδή κάπου πρέπει να έχουν να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα».

➥ Αυτό, στην καλύτερη περίπτωση, δείχνει και την παχυλή άγνοια του Μητσοτάκη για το Ισλάμ. Αυτή η θρησκεία δεν χρειάζεται και δεν προϋποθέτει τεμένη για την πραγματοποίηση προσευχής.

➥ Οπως έχουμε δει οι περισσότεροι σε ντοκιμαντέρ, σε ταινίες, σε δελτία ειδήσεων, αλλά και στους αθηναϊκούς δρόμους, όταν οι μουσουλμάνοι θέλουν να προσευχηθούν στρώνουν… χαλί.

➥ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να είναι ιδανικός ως πρωθυπουργός σε χώρες όπως η Κόστα Ρίκα (αλλά όχι εδώ και όχι τώρα γιατί οι εποχές που ζούμε είναι… ροκ). Οι ορθοπολιτικές αντιλήψεις και αποφάσεις του ταιριάζουν γάντι σε καρτουνίστικες παραμυθοχώρες, όπως εκείνη της Χάιντι, της Μάγιας της Μέλισσας, της Κάντι Κάντι κ.ά. Δεν ταιριάζουν, όμως, ούτε στην Ελλάδα μας ούτε στη συγκυρία.

➥ Οταν σου κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία δεν καμαρώνεις επειδή αποφάσισες να ξαναστήσεις τζαμί στην Αθήνα δυο αιώνες μετά την Επανάσταση του 1821. Στην πολιτική ο νόμος της ανταπόδοσης αποτελεί ένα από τα πρώτα γράμματα της αλφαβήτου της επιβίωσης.

➥ Με τη λογική Μητσοτάκη να μην απορήσουμε αν στήσουμε και τζαμί στον Πειραιά όταν οι Τούρκοι θα κάνουν ντου στο Αιγαίο. Θα το οικοδομήσουμε ώστε να δείξουμε ότι εμείς «δεν μπαίνουμε στη λογική της αντιπαράθεσης»…

➥ «Γκολ εσείς; Σέντρα εμείς!»
π

Keywords
Τυχαία Θέματα