Απίστευτη δήλωση Παπακώστα: Τα Εξάρχεια (που καίγονται) είναι η Μονμάρτρη της Αθήνας

Απίστευτη δήλωση Παπακώστα: Τα Εξάρχεια (που καίγονται) είναι η Μονμάρτρη της Αθήνας15.04.2019Πρόσωπα

Ενώ μολότοφ και πέτρες πέφτουν βροχή

Πεδίο μάχης θύμιζαν τα Εξάρχεια ακόμη μια φορά την Παρασκευή και το Σάββατο, με κουκουλοφόρους να επιτίθενται κατά αστυνομικών. Ενώ ο «κλεφτοπόλεμος» μαίνεται κάθε εβδομάδα στην περιοχή οδηγώντας στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμισή της, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έκανε μια απίστευτη δήλωση χαρακτηρίζοντας

τα Εξάρχεια «Μονμάρτρη της πρωτεύουσας» και «κέντρο τέχνης και πολιτισμού»!

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ομάδα κουκουλοφόρων με ορμητήριο το Πολυτεχνείο επιτέθηκε με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περίπου 45 λεπτά, με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.

Με ρόπαλα

Οι κουκουλοφόροι επανήλθαν μισή ώρα μετά τις 12 το βράδυ και με ρόπαλα και πέτρες επιτέθηκαν κατά αστυνομικών που φρουρούν το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, προκαλώντας υλικές ζημιές. Τέλος, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη, επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό.

Ανάλογο πολεμικό σκηνικό στην περιοχή του Πολυτεχνείου επικράτησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Αυτή τη φορά εξαγριώθηκαν οι κάτοικοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους και αντάλλαξαν «γαλλικά» με τους κουκουλοφόρους.
Αναστάτωση προκλήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής και στο Πεντάγωνο, όταν ομάδα έξι ατόμων επιχείρησε να πλησιάσει στον χώρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Αμεση ήταν η κινητοποίηση, ωστόσο, όταν έφτασε η Αστυνομία οι άγνωστοι είχαν ήδη προλάβει να εξαφανιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα