Ν.Δ.: Τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη της Ευρωβουλής

Ν.Δ.: Τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη της Ευρωβουλής15.04.2019ΝΔ

Παρέμειναν ο θλιβερός στα εθνικά θέματα Καιρίδης, η... πράσινη Μαρία και ο (Siemens) Ελευθεριάδης

Βέβαιος ότι στις 26 Μαΐου η Ν.Δ. θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη της έπειτα από τέσσερα χρόνια, στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος στον Ελληνικό Κόσμο. Ανάμεσά τους, τα δύο νέα

«μπουμπούκια», οι Παύλος Ελευθεριάδης και Δημήτρης Καιρίδης, οι θέσεις των οποίων έχουν προκαλέσει σάλο στη βάση του κόμματος.

Παρουσία και του Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε τα μηνύματα της ενότητας και της συμμετοχής, με το βλέμμα κατά κύριο λόγο στη νέα γενιά. «Κάποιοι έλεγαν κάποτε “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας. Να τελειώνουμε με αυτόν τον τοξικό διχασμό» τόνισε και κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κρίσιμες κάλπες.



Σε 42 ημέρες, όπως είπε, «το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών και απαισιοδοξίας, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Δεν θα αφιερώσουμε πολλή ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Αυτό που περιμένουν οι πολίτες είναι να ακούσουν το πρόγραμμά μας για την οικονομία, την καθημερινότητα» τόνισε και εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Βέμπερ για νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Νωρίτερα προβλήθηκε βίντεο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, ενώ οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές απηύθυναν μικρής διάρκειας μηνύματα προς τους νεοδημοκράτες. Τελευταίος, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που τόνισε ότι «δεν χωρούν πικρίες, στενοχώριες και απογοητεύσεις, και όλοι να δώσουμε τη νικητήρια μάχη».

Τα ονόματα

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, Γιώργος Αμυράς, Γιάννης Ανδρουλάκης, Τόνια Αράχωβα, Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Λευτέρης Βαρουξής, Αγης Βερούτης, Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, Νίκος Γιαννής, Καλυψώ Γούλα, Κώστας Δέρβος, Τέτα Διαμαντοπούλου, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος - Σταύρος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος (καταχειροκροτήθηκε), Ελισάβετ Κυρίτση, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Μανώλης Μαυρομμάτης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πάιδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου - Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Νίκη Τζαβέλλα, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Ακης Τσελέντης και Βίκυ Φλέσσα.

«Γέφυρες» στο ΚΙΝ.ΑΛ. από την «πράσινη» Μαρία

Η «πράσινη» Μαρία Σπυράκη ονειρεύεται συνεργασία με το διαλυμένο και «βουτηγμένο» στα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ. Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενη στο συνονθύλευμα που ονομάζεται σήμερα Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι «ανήκει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία» και πρόσθεσε ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ΕΛΚ συνεργάζεται με τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, σε μια σειρά νομοθετήματα που δείχνουν ότι οι δυνάμεις του ευρωπαϊκού κέντρου μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών». Τη στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής ψάχνει αφήγημα, τρέχει πίσω από τα συνθήματα του παρελθόντος και τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου για να μπορέσει να επιβιώσει, η κυρία Σπυράκη βλέπει συνεργασία μαζί του. Φαίνεται πως την εμπνέει ακόμη ο «πράσινος ο ήλιος» και δεν έχει ξεχάσει το δικό της παρελθόν.

Κατά τα άλλα, η Μαρία Σπυράκη, η οποία επέλεξε την εκ του ασφαλούς επιλογή της ευρωλίστας αντί της καθόδου της στις βουλευτικές εκλογές και στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε στη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η προσφυγή στις εθνικές κάλπες είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχει τη δυνατότητα η πατρίδα μας να ανασάνει.

Οταν ο Ελευθεριάδης κατηγορούσε τον Μητσοτάκη για δωράκια από τη Siemens

Πολλαπλά είναι τα... χτυπήματα του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Παύλου Ελευθεριάδη, που προσβάλλουν τις αρχές και τις αξίες της «γαλάζιας» παράταξης και προκαλούν ερωτήματα για τον τρόπο επιλογής του. Ετσι, μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις του για τα Σκόπια και τις υβριστικές τοποθετήσεις του κατά του Κώστα Καραμανλή, στο φως έρχεται και άρθρο του που υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τουλάχιστον 7.000 ευρώ δωράκι από τη Siemens!

Κι ακολούθως, κατά τον ίδιο, αντί η κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική έρευνα, τον κάλυψε πλήρως λέγοντας ότι οι εξηγήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ικανοποιητικές! Το νέο «μαργαριτάρι» του κ. Ελευθεριάδη αναφέρεται σε άρθρο του στο «Βήμα» το 2008, όπου συγκεκριμένα σημειώνει: «Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν “ικανοποιητικές”. Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχτηκε δωράκι από την εταιρία.

Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες. Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχτηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ» έλεγε τότε ο Παύλος Ελευθεριάδης, βάλλοντας κατά του σημερινού αρχηγού του και ενώ παλαιότερα διεκδίκησε την αρχηγία του Ποταμιού και πέρασε και από την «Ωρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση. Για το Σκοπιανό, υπενθυμίζεται, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., με άλλο άρθρο του τον ίδιο χρόνο (2008), είχε γράψει ωμά ότι «το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών. Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει... Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;» διερωτόταν.

Οσο για τον Κώστα Καραμανλή, είχε γράψει το 2014 ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία». Και κατά τα άλλα, αυτός ο άνθρωπος είναι στέλεχος της Ν.Δ.

Προσπαθεί να «τα μαζέψει» ο Καιρίδης για την άρνηση της Ποντιακής Γενοκτονίας

Oταν, προ τριετίας, ο Νίκος Φίλης αμφισβητούσε τη Γενοκτονία των Ποντίων, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μεταξύ άλλων, και στο στρατόπεδο της Ν.Δ., τα στελέχη της οποίας του επιτέθηκαν με σφοδρότητα. Τώρα, όμως, που αποκαλύπτεται ότι ένα... νεοεισερχόμενο στέλεχος στη Ν.Δ., ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, χαρακτηρίζει «μύθο» την Ποντιακή Γενοκτονία, όχι μόνο «δεν ανοίγει μύτη», αλλά επιβραβεύεται με τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ύστερα από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τους ισχυρισμούς του, ο κ. Καιρίδης προσπάθησε να «τα μαζέψει» και με νέα δημόσια παρέμβαση επιχείρησε καινούργια «κωλοτούμπα» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Νομικός όρος»

«Η γενοκτονία είναι ένας νομικός όρος» ανέφερε σε συνέντευξή του και σημείωσε ότι οι επιστήμονες οφείλουν στις πανεπιστημιακές διαλέξεις να αναρωτιούνται και να προβληματίζονται για τα πάντα, χωρίς παρωπίδες και χωρίς το άγχος να δώσουν εξηγήσεις στην όποια κοινή γνώμη.

«Αναφέρομαι απολύτως στα τραγικά, δραματικά γεγονότα της εξόντωσης των Ποντίων (στα γεγονότα περιλαμβάνω τους προγόνους τους δικούς μου, φυσικά), αλλά ερωτώ και ομιλώ για την πολιτική χρήση της Ιστορίας -προσέξτε το τώρα αυτό- και γιατί άργησε τόσο η αναγνώριση της γενοκτονίας (μόλις το 1994 από την ελληνική Βουλή). Τι καριέρες στήθηκαν ενδεχομένως γύρω από την πολιτική εκμετάλλευση; Γιατί το πολιτικό σύστημα λειτούργησε με τον συγκεκριμένο τρόπο; Τι έχει κάνει έκτοτε και πώς χτίζεται μια ιστορία-μύθος; Οχι με την έννοια “δεν είναι το πραγματικό γεγονός”» τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε αποκαλύπτοντας τις θέσεις του, σύμφωνα με τον ίδιο, «δυστυχώς, είναι κομμένο και ραμμένο, και δεν επεκτείνεται για να δώσει στον ακροατή τη δυνατότητα να καταλάβει τι λέω. Και έτσι δίνεται μια εντύπωση ότι εγώ αρνούμαι την εξόντωση, ενώ ο ίδιος είμαι απόγονος εξοντωθέντων και κατατρεγμένων Ποντίων».

Οσο για το γεγονός ότι οι ομοσπονδίες των Ποντίων (ΠΟΕ και ΠΟΠΣ) ζήτησαν την απομάκρυνσή του από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., θεωρεί ότι το θέμα που δημιουργήθηκε είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να βρει αδύναμους κρίκους, με τη βοήθεια και μέσων που βρίσκονται στα άκρα της Ν.Δ.

Αυτοχαρακτηρίστηκε, μάλιστα, «σοβαρός άνθρωπος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο 20 χρόνια και 30 χρόνια στον χώρο των διεθνών σχέσεων - δεν λέω ανοησίες», με τη... μετριοφροσύνη να του περισσεύει.

Πικρία Αυτιά για τον «αποκλεισμό»

Την απορία του και συνάμα την πικρία του για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στην ευρωλίστα της Ν.Δ. εξέφρασε, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του στον Σκάι, ο δημοφιλής δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», ενώ είχε επέλθει αρχική συμφωνία, αρκετοί ήταν αυτοί που πίεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τελικά έκανε πίσω.

«Εμείς δεν θα είμαστε (υποψήφιοι). Δεν θα είμαστε γιατί τρόμαξαν όταν πήραν τις μετρήσεις. 500.000 από όλη την Ελλάδα ήταν μεγάλο βάρος. Δεν το αντέξανε! Η αξιοπρέπεια, απάντηση στην πολιτική εξαπάτηση και αμετροέπεια» ανέφερε ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του Σαββάτου, ενώ χθες, με αφορμή και το δημοσίευμα της εφημερίδας μας, «χτύπησε» εκ νέου, αυτή τη φορά καθαρά επί προσωπικού για τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, είχε καλεσμένο τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος -λίγο πριν αποχαιρετήσει- είπε ότι λυπάται που ο δημοσιογράφος δεν θα κατέβει τελικά στην «αρένα» των ευρωεκλογών.

Ο Γιώργος Αυτιάς απάντησε με ένα… αυτοσχέδιο στιχάκι: «Δεν ξέρω αν ήθελε ο Θεός, μάλλον δεν ήθελε ο αρχηγός». Σε εκείνο το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος του είπε πως έχει μάθει ότι ο αρχηγός, δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης, τον προτιμούσε στις εθνικές εκλογές και όχι στις ευρωεκλογές, με τον Γιώργο Αυτιά να… ρίχνει τους τόνους και να λέει «τον αγαπώ πολύ».

Keywords
το φως, siemens, μαΐου, εκλογες, νέα, σαμαρας, εοκ, αραχωβα, αννα, μιχαλολιάκος, ακης, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, θεσσαλονικη, απε-μπε, σκοπια, φως, ωρα, φλωριδης, ραγκουσης, ελλαδα, ΠΓΔΜ, συμμετοχή, βουλη, συγκεκριμένο, ποε, συριζα, αμετροέπεια, Αμυρας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, γιωργος αγγελοπουλος, μιχαλολιάκος, κοινωνια, ελενη, βιντεο, το θεμα, αφροδιτη, γνωμη, δουκας, εοκ, θεμα, μεγα, οικονομια, προγραμμα, σκαι, φως, ωρα, siemens, αγχος, αρθρο, αικατερινη, ακης, ανδρουλακης, ανθρωπος, αννα, αξιοπρεπεια, απε, απε-μπε, αυτια, αφορμη, βεμπερ, βικυ, βλεμμα, βοζεμπεργκ, βοηθεια, βικυ φλεσσα, γεγονοτα, γεγονος, γιωργος αυτιας, δυνατοτητα, δωσει, ευρω, ειπε, ελισαβετ, ενεργεια, εννοια, επρεπε, ερευνα, ερχεται, εταιρια, ζαγορακης, ζωη, ιδιο, θεος, θυελλα, θοδωρης, κυβερνηση, κυρια, κλεοπατρα, λογο, μαΐου, μηνυματα, μητσοτακης, μαρια, νεα γενια, νικη, μπε, παντα, πεγκυ σταθακοπουλου, πρασινη, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, στα ακρα, συνθηματα, τοκος, το φως, τονια, φορα, ωμα, αυτιας, δημητρης, εθνικο, εθνικα θεματα, χωρα, κωστας, κυριακου, παυλος, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα