Απαντες αποχαιρέτησαν τον Δ. Σιούφα!

Απαντες αποχαιρέτησαν τον Δ. Σιούφα!15.01.2019

Συγκινημένος εκφώνησε τον επικήδειο για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Σιούφα είπε πλήθος πολιτικών και απλών πολιτών που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτη, με την ταφή του να γίνεται στο Α΄ Νεκροταφείο της πρωτεύουσας. Ο Δημήτρης Σιούφας, βουλευτής, υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής, απεβίωσε στις 11 Ιανουαρίου,

σε ηλικία 75 ετών.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, οι οποίοι τόνισαν τη σημαντική παρακαταθήκη του.

Μεταξύ αυτών, οι Νίκος Βούτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Απόστολος Κακλαμάνης, Ντόρα Μπακογιάννη, Αδωνις Γεωργιάδης και Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντες, συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι, μίλησαν για έναν άνθρωπο ευγενικό, που μόνο αγάπη και σεβασμό είχε για τους γύρω του, ο οποίος πάντοτε άπλωνε χέρι βοηθείας σε όποιον είχε ανάγκη. Στον επικήδειο που εκφώνησε ο κ. Παυλόπουλος, στενός φίλος του εκλιπόντος, αποχαιρέτησε τον «πραγματικό άνθρωπο», τον «ευπατρίδη πολιτικό» και τον «ειλικρινή φίλο».

Οπως είπε συγκινημένος, ο Δημήτρης Σιούφας «σπούδασε, εργάσθηκε, πολιτεύθηκε, ανήλθε στα ύψιστα αξιώματα, αλλά ούτε έχασε την ανθρωπιά του ούτε ξέχασε. Τήρησε στο ακέραιο τις αρχές του και πριν απ' όλα υπερασπίσθηκε, με κάθε μέσο, την Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, έμεινε πάντα άνθρωπος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής «υπόδειγμα πολιτικού ανδρός», προσθέτοντας πως πρόκειται για το σύμβολο της ατομικής προσπάθειας και της προόδου.

Τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο της Βουλής αποχαιρέτησε και το ελληνικό Κοινοβούλιο, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να κάνει ειδική μνεία στην Ολομέλεια. «Ηταν πάντα παρών, διακριτικός, σεμνός, τρυφερός και τίμησε τον ρόλο του από όποια θέση και αν υπηρέτησε, χωρίς πολιτική σκοπιμότητα και εμπάθεια», όπως σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η οικογένεια του Δημήτρη Σιούφα έκανε παράκληση, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές σε ευαγή ιδρύματα και σκοπούς. Υπενθυμίζεται ακόμη πως επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην τελεστεί η κηδεία του δημοσία δαπάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα