Πρώτες αψιμαχίες ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛ. για την Κεντροαριστερά

Πρώτες αψιμαχίες ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛ. για την Κεντροαριστερά15.01.2019Πρόσωπα

Τα πρώτα «μεθοριακά» επεισόδια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛ. άρχισαν, με φόντο τη διαπάλη για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια

Ταυτόχρονα, η Χαριλάου Τρικούπη, φοβούμενη «αντάρτικο» της ΔΗΜ.ΑΡ. και διασπάσεις όπως στο Ποτάμι, χαλάρωσε κάπως τη «θηλιά» γύρω από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος έχει εκφραστεί

θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ενδέχεται να την ψηφίσει, μη βάζοντας τελικά θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει στη Βουλή.

Η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στο newsbomb.gr απέφυγε να απαντήσει στο «προσκλητήριο» του Αλέξη Τσίπρα προς την Κεντροαριστερά, το οποίο απηύθυνε από την προχθεσινή εκδήλωση για τη στήριξη των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής, αντιπαραθέτοντας γενικώς και αορίστως το δίλημμα «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια;».

Συγκεκριμένες απαντήσεις δόθηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου και τον γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή προσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησε με τον Καμμένο. Προσκλητήριο για προοδευτικό μέτωπο με Παπακώστα δεν γίνεται».

Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε και ο Στ. Μαλέλης, ο οποίος όμως προ ημερών εμμέσως είχε δείξει προς ΣΥΡΙΖΑ αντί της Ν.Δ. όσον αφορά μια μετεκλογική συνεργασία του κόμματος. «Η Κεντροαριστερά μας, που πάλι θα ηγεμονεύσει για να φράξει τον δρόμο στη Δεξιά, δεν έχει σχέση με γυρολόγους, αποστάτες και ακροδεξιούς» σημείωσε ο κ. Μαλέλης.
Οι πιέσεις, πάντως, από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. εντείνονται. «Οι ίσες αποστάσεις είναι ο φερετζές της συνεννόησης με τον Μητσοτάκη.

Η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. προσδέθηκε στο άρμα της Δεξιάς, που θυμίζει Ακροδεξιά» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την παραίτησή του από το Κίνημα Αλλαγής γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα