«Αντάλλαξε τη χλιδή του με τον... διορισμό της!»

«Αντάλλαξε τη χλιδή του με τον... διορισμό της!»09.05.2019Πρόσωπα

Συνδιαλλαγή μεταξύ Τσίπρα - Παναγοπούλου για μια θέση στη ΔΟΕ καταγγέλλει η Πειραιώς

Ωμή συναλλαγή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κατερίνας Παναγοπούλου καταγγέλλει η Ν.Δ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι, ως αντάλλαγμα για τις πολυτελείς

διακοπές του στο κότερο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο πρωθυπουργός διόρισε πριν από λίγες ημέρες την κυρία Παναγοπούλου πρέσβη εκ προσωπικοτήτων «με όλα τα σχετικά προνόμια», ενώ επιπλέον η κυβέρνηση προτείνει τη συνεργάτιδα του κ. Τσίπρα να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Με λίγα λόγια: Μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «η υποκρισία, το θράσος, αλλά και η ξιπασιά του σκαφάτου κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια».

Από τη Ν.Δ. επιμένουν να συνδέουν τις «χλιδάτες» διακοπές του πρωθυπουργού με το γεγονός ότι είχε προηγηθεί, τρεις εβδομάδες πριν, η πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. «Κρύφτηκε στη θαλαμηγό» αναφέρει το Μοσχάτο. Με ειρωνική διάθεση, ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης σημειώνει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ο πολέμιος του καπιταλισμού είναι αγκαλιά με τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες», ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «κάλπικο» το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Ή με την ελίτ ή με τον λαό».

Στην ποινική διάσταση του θέματος επανέρχεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών με την παροχή σε είδος που έλαβε από την κυρία Παναγοπούλου».

Από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών υπάρχει μια σχετική αφωνία, καθώς ρίχνουν το βάρος στη δική τους ατζέντα των μέτρων ελάφρυνσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο και συζητούνται από χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Πάντως, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα δικαιολόγησε τον Αλέξη Τσίπρα και άφησε αιχμές για υποκρισία της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για «ευρωπαϊκό επαρχιωτισμό». Μάλιστα, η Κατερίνα Παπακώστα τόνισε ότι «έχει καθένας δικαίωμα να έχει φίλους και έχουν δικαίωμα οι φίλοι του να τον φιλοξενούν», προσθέτοντας ότι «όλοι οι πρωθυπουργοί έχουν περάσει από σκάφη». Ωστόσο, υποστήριξε ότι «όλοι οι πολιτικοί θα πρέπει να δηλώνουμε πού θα πάμε διακοπές».

«Η ενοχή που νιώθει ο κ. Τσίπρας για όλα όσα αποδεικνύονται για τις διακοπές του είναι αυτό που τον οδήγησε να κάνει και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα