Eπεσαν πολύ χαμηλά...

Eπεσαν πολύ χαμηλά... 09.05.2019Βουλή

Θλιβερή συζήτηση στη Βουλή με φθηνές εξυπνάδες και ύβρεις από Τσίπρα - Μητσοτάκη

►Αγχωμένος, απολογητικός και βαρύς, ο πρωθυπουργός έχασε τη μάχη των εντυπώσεων

►Με πρωτοφανή λαϊκίστικη ρητορική ο αρχηγός της ΝΔ παρασύρθηκε από τους συριζαίους

Η Θέση μας: Οι παροχές της κάλπης

Διαβάστε

επίσης:

►ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία βάζει ο Γαβρόγλου►Τι σημαίνουν για την τσέπη μας οι ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν►Παλαιστίνη και Ισραήλ προς τη «συμφωνία του αιώνα»;►Η Ελλάδα και η Κύπρος «απαντούν» με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα►Η Τουρκία απειλεί με «Πορθητή» Νο 2►Αίσθηση και στην ομογένεια για τον Α. Δρακόπουλο!►Κομμάτι τηλεοπτικής πίτας σε 4 μικρούς!

«Κοκορομαχία» με ύβρεις, προσβολές και φθηνές εξυπνάδες

Επιασε πάτο η συζήτηση στο Κοινοβούλιο! «Κορόνες» από τον πρωθυπουργό, που «χτύπησε» και την οικογένεια Μητσοτάκη

Π ολύ χαμηλά έπεσαν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, σε μια από τις πιο χυδαίες συζητήσεις των τελευταίων ετών, κυρίως λόγω του επιπέδου της αντιπαράθεσης, που υποτάχθηκε σε μια εκατέρωθεν εκτόξευση φθηνής εξυπνάδας και ατάκας, προσβλητικών χαρακτηρισμών αλλά και ύβρεων. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένος, βαρύς, αλλά και απολογητικός, κυρίως για το καυτό θέμα των «αριστερών» διακοπών στο πολυτελές γιοτ, φτάνοντας στο σημείο να φωνάζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη «είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και τους πολλούς σε μένα».

«Δεν μπήκα στην πολιτική πλούσιος ούτε έγινα πλούσιος από αυτήν» υποστήριξε αποκαλώντας τη Ν.Δ. «παρακράτος» που επιχείρησε να υποκλέψει στιγμές της προσωπικής του ζωής. «Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens, δεν έχω σπίτι στο Παρίσι ούτε με χρηματοδοτεί άγνωστη offshore που χρηματοδοτεί και το “Πρώτο Θέμα”, ούτε έχω κουμπάρο τον Μαρινάκη που έχει επτά εφημερίδες, θέλει και σταθμό και διώκεται για ναρκωτικά» είπε, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «παριστάνει τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου» μετατρέποντας τη Ν.Δ. σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα, όπως «Τα Νέα» και το «Πρώτο Θέμα», όπως είπε.

Εξηγήσεις έδωσε και για τη δήλωση περί «ξαναζεσταμένου φαγητού» αναφορικά με το Μάτι, ισχυριζόμενος ότι εννοούσε πως πρόκειται για ένα «ξαναζεσταμένο φαγητό τυμβωρυχίας, με την ευγενική χορηγία του Σκάι». Κατηγόρησε δε τον κ. Μητσοτάκη ότι παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, όταν λίγους μήνες πριν έστειλε τη μισή Κ.Ο. του στο δικαστήριο να υποστηρίξει τον παιδόφιλο Νίκο Γεωργιάδη. «Και έχετε και έχουμε και μικρά παιδιά» είπε, ενώ σε άλλο σημείο προειδοποίησε: «Θα σας πάω μέχρι τέλους, δεν θα σας αφήσω».

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός επιχείρησε -μάλλον ανεπιτυχώς- να εμφανιστεί σίγουρος ότι θα λάβει διπλή ψήφο εμπιστοσύνης, και από τη Βουλή αλλά και από τον λαό, προσπαθώντας ταυτόχρονα να στριμώξει τη Ν.Δ. με το νέο πακέτο θετικών μέτρων. «Ενα προς ένα θα ερθείτε να τα ψηφίσετε την άλλη εβδομάδα, θα περάσουμε πολύ ωραία την επόμενη εβδομάδα», όπως είπε.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο μομφής και καταδίκης «της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, του κ. Βέμπερ, του ΔΝΤ», καλώντας τη Ν.Δ. να καταψηφίσει τα θετικά μέτρα ή να αποσύρει τη στήριξή της στον κ. Βέμπερ. «Τα μέτρα θα ψηφιστούν μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, κάθε ψήφος στη Ν.Δ. είναι ψήφος υποστήριξης του ανθέλληνα Βέμπερ» υποστήριξε.

«Debate ακόμη και με τον... Πορτοσάλτε»

Ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε ακόμη την άρνηση του προέδρου της Ν.Δ. να προσέλθει σε debate για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση. «Ελάτε να αντιπαρατεθούμε» είπε, καλώντας τον, αν θέλει, να βάλει «moderator» τον Αρη Πορτοσάλτε, ώστε να του δίνει «σκονάκια».
Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, κι αυτό διότι κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ότι τον περιφέρει ως γλάστρα, όπως και την αναπηρία του, χρησιμοποιώντας τον ως προεκλογικό εργαλείο. Κατηγόρησε δε τη Ν.Δ. ότι προσπαθεί να κρύψει από τον λαό το πολιτικό της σχέδιο, που περιλαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα κοινωνικής καταστροφής, πίσω από αντιπερισπασμούς και πομφόλυγες.

Κυριάκος: Τώρα θα σας φωνάζουν «να τος, να τος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος»!

Με χαμηλού επιπέδου ορολογία, που συχνά άγγιζε τα όρια του λαϊκισμού, επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιπαρατεθεί τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής. «Εκεί που σας φωνάζανε κάποτε “να τος, να τος, ο πρωθυπουργός”, τώρα θα λένε “να τος, να τος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος”. Από την Αριστερά των καταλήψεων στην Αριστερά του κότερου» τόνισε ενδεικτικά ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «Από τον Πολάκη στο Μάτι, από τον Πολάκη στα κότερα και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων “θα” της νέας δημαγωγίας».

Απαντώντας στις προσωπικές επιθέσεις του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Κύριε Τσίπρα, το επίπεδο της αντιπαράθεσης το έχετε καθορίσει. Τα άθλια έντυπά σας χτύπησαν τη σύζυγό μου. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια έκανε περιουσία με δουλειές με τη χούντα». Αναφορικά με τη σχέση του με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος και ούτε στο σκάφος του μπαίνω. Εχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Εσείς την ανακαλύψατε την πολιτική με κάποια καθυστέρηση».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε: «Αποδεικνύεται ότι δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αυτά που εξαγγείλατε χθες γιατί δεν τα παρουσιάσατε πριν από έναν μήνα, πριν από τρεις μήνες ή με τον Προϋπολογισμό; Γιατί απλούστατα τώρα συνειδητοποιείτε τι θα σας συμβεί στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας. Καταβάλετε ως εγγύηση 5 δισ. από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων να μοιράσετε πολύ λιγότερα. Παρουσιάζετε ως επιτυχία ότι παίρνετε πίσω μέτρα που ο ίδιος είχατε ψηφίσει, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα. Παίρνετε χρήματα από τη μία τσέπη όλων μέσω της μείωσης του αφορολογήτου για να δώσετε κάποια στην τσέπη των μισών. Με απλά λόγια, ξεζουμίζατε τέσσερα χρόνια τους Ελληνες και θυμηθήκατε τις ελαφρύνσεις 18 μέρες πριν από τις εκλογές».

«Οι πολίτες», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «βλέπουν και κρίνουν. Και δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα που ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να λέει. Ο κ. Τσίπρας επιμένει να διαστρεβλώνει τις δικές μου θέσεις. Δεν μπορεί να ωραιοποιεί την καμένη γη που αφήνουν αυτός και η κυβέρνησή του. Γιατί δεν μπορεί να δίνει υποσχέσεις που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει ο ίδιος. Η αλήθεια εκδικείται, κ. Τσίπρα. Η αλήθεια δεν τρολάρεται, παρά τις προσπάθειες του κ. Παππά».

«Εκβιάσατε τους βουλευτές σας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να αμφισβητήσει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» και το προσωπικό αριστερό προφίλ του πρωθυπουργού, τον οποίο ταύτισε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. «Με τη συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη. Μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, εκβιάζοντας τους βουλευτές σας που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν».

Αναφορικά με το αίτημα του πρωθυπουργού για debate, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Δεν είμαστε τηλεπερσόνες να πηγαίνουμε στα κανάλια για να συναγωνιζόμαστε ποιος θα κάνει νούμερα. Εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας, εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλετε για όλα τα θέματα, αφού έχει κλείσει η Βουλή».

Διμέτωπη επίθεση από Φώφη, αιχμές από Καμμένο για τα πρώην στελέχη του

Πρώτης τάξεως ευκαιρία για σφοδρή διμέτωπη επίθεση τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της Ν.Δ. βρήκαν οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Την αρχή έκανε η Φώφη Γεννηματά, η οποία εγκάλεσε τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη για «κατήφορο» και «κατάντια» αναφορικά με το ύφος και το χαμηλό επίπεδο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

«Είστε οι δύο όψεις της συντήρησης» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. σημειώνοντας με έμφαση: «Σταματήστε. Τι κάνετε; Πληγώνετε την πολιτική και τροφοδοτείτε την Ακροδεξιά». Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό εφ' όλης της ύλης για την πολιτική του από τα εθνικά ζητήματα ως την οικονομία και υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας μπροστά στο φάσμα της εκλογικής ήττας ανέσυρε λίγο πριν από τις εκλογές τα θετικά μέτρα. «Πώς σας ήρθε και δίνετε δώρο του Πάσχα μετά το Πάσχα; Στην πραγματικότητα αυτό που δίνετε είναι ένα επίδομα ευρωεκλογών» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

Επίθεση στους δύο άνδρες εξαπέλυσε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σημειώνοντας ότι ούτε ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας σε όσα τού καταλόγισε ο αρχηγός της Ν.Δ. ούτε ο τελευταίος απάντησε σε όσα τού καταλόγισε ο κ. Τσίπρας. «Αν είναι αλήθεια, τότε πρέπει να πάνε σπίτι τους και οι δύο» επεσήμανε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε το Κίνημα Αλλαγής, με τον ίδιο να αποκαλεί τη Φ. Γεννηματά «αρχηγό του κόμματος που χρωστάει 200.000.000 ευρώ».

Λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωστόσο πρότεινε να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τις εκλογές ώστε να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων για το ευρωψηφοδέλτιό του. «Οι αριστεροί ψηφοφόροι θα εκπροσωπηθούν στην Ευρωβουλή από την κυρία Κουντουρά; Ή από τον κ. Κουίκ; Αυτός που κατέθετε στεφάνια στο Βίτσι και στον Γράμμο τώρα καταθέτει στεφάνια στον Μπελογιάννη και αύριο δεν αποκλείεται να τον δούμε να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Λένιν» είπε με νόημα κάνοντας λόγο για οβιδιακές μεταμορφώσεις, που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Απευθυνόμενος στη Ν.Δ. και συγκεκριμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε «δεν μιλάνε για κότερα όταν βρίσκονται στη γέφυρα του “Noor 1”», ενώ στράφηκε και κατά του Μάνφρεντ Βέμπερ αποκαλώντας τον «τον μεγαλύτερο ανθέλληνα που έχει υπάρξει ποτέ».

Keywords
κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αλέξης τσίπρας, νίκος μιχαλολιάκος, χρυση αυγη, βουλη, τσιπρας, νεα δημοκρατια, σχολεια, ελλαδα, κυπρος, γιοτ, τηνος, siemens, offshore, νέα, ΔΝΤ, συριζα, μαρινακης, εκλογες, ΦΠΑ, καμμενος, πασχα, επιδομα, μιχαλολιάκος, εφημεριδες, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, μιχαλολιάκος, αλέξης τσίπρας, νίκος μιχαλολιάκος, βουλευτες, φπα στην εστιαση, βημα, θαρρος, θεμα, ισραηλ, μνημειο, οικονομια, το βημα, ψεματα, ωρα, siemens, αναπηρια, απλα, βεμπερ, φαγητο, γεφυρα, δηλωση, δικη, δωρο, εγγυηση, ευκαιρια, ειπε, εβδομαδα, εντυπα, εξυπναδες, επτα, επιτυχια, εστιαση, ετων, εφημεριδα, ζωης, ιδια, ιδιο, η δικη, υφος, κυβερνηση, κυρια, λογια, λογο, ματι, μηνες, μητσοτακης, νικο, νοημα, οικογενεια, ορια, παρισι, πιτας, ρητορικη, σιγουρος, συγκεκριμενα, συζητηση, συζυγο, συζητησουμε, σπιτι, σχεδιο, τιμη, τηνο, τουρκια, φιεστα, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, ψυχραιμια, δουλειες, εξοχικο, εμφαση, μπροστα, ναος, offshore, οψεις, πακετο, θεματα, θεσεις, θετικα, υγειας, γιοτ
Τυχαία Θέματα