Ανοιγμα στους... προοδευτικούς ζητά ο Τσίπρας

Ανοιγμα στους... προοδευτικούς ζητά ο Τσίπρας14.05.2018Πρόσωπα

Τον δημόσιο διάλογο για τις... προοδευτικές συνεργασίες επιχείρησε να ανοίξει επίσημα το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός τόνισε

ότι το διακύβευμα και στις τοπικές κοινωνίες αφορά τη διάκριση «πρόοδος - συντήρηση» και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του «να κινητοποιήσουν από τώρα όλες τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο», με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Οι θεσμικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, είπε ο κ. Τσίπρας, «πρέπει να δρομολογηθούν από σήμερα», ενώ έστειλε νέο αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομία, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή για τη χώρα, που σηματοδοτεί η έξοδος από τα Μνημόνια και την επιτροπεία». Η νέα περίοδος, σημείωσε ο πρωθυπουργός, «ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα. Μεγάλες θεσμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να δρομολογηθούν από σήμερα, με αποφασιστικότητα και τόλμη», αναφέροντας ως παραδείγματα τον «Κλεισθένη», την αλλαγή των εκλογικών περιφερειών και τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Προέτρεψε δε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κατά νου ότι «η μάχη μας για δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη Ελλάδα όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα ενταθεί στη μεταμνημονιακή εποχή. Και το μέτωπό μας δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και η εξυγίανση και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens, τονίζοντας ότι «προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα. Και μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου, που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπίπεδες. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε - ας το έχουν καλά στο μυαλό τους» ανέφερε.

Στο μεταξύ, με κεντρικό θέμα την Αυτοδιοίκηση και τη στρατηγική του κόμματος για το θέμα, το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα