Πονοκέφαλος για τη Φώφη το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πονοκέφαλος για τη Φώφη το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ14.05.2018ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται η διγλωσσία των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής για τα σενάρια συνεργασιών με την Κουμουνδούρου

Το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ διαλύει το Κίνημα Αλλαγής. Οι βουλευτές του κόμματος, μετά και την παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά, που απείλησε με διαγραφές, συνεχίζουν να κινούνται σε δύο γραμμές, η μία υπέρ της συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα, η άλλη υπέρ της αυτόνομης πορείας. Την ίδια στιγμή στελέχη του

ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να βάζουν φιτιλιές στο πλαίσιο της υπονόμευσης του Κινήματος Αλλαγής.

Στη γραμμή της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε κυρίως το Ποτάμι, αλλά και παπανδρεϊκοί, προσχώρησε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, αν και κατόπιν παρέμβασης από τη Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να τα μαζέψει. «Eχω επανειλημμένα τονίσει ότι το συντριπτικό ποσοστό των ψηφοφόρων του 34% του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εκλογών ήταν άνθρωποι που στο παρελθόν στήριξαν επανειλημμένα εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Είναι κατά συνέπεια λογικό το Κίνημα Αλλαγής να απευθύνεται πρωτίστως σε αυτόν τον χώρο» δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.

Λίγες ώρες αργότερα επανήλθε με νέες δηλώσεις του για να διευκρινίσει: «Για την παράταξή μας, το Κίνημα Αλλαγής, είναι απόλυτα επιβεβλημένη η στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του αυτοδύναμου πρωταγωνιστικού ρόλου μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών διαλόγου και συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων για τα μεγάλα θέματα της χώρας».

Τη σκυτάλη πήρε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αντέδρασε έντονα στις απόψεις των «αιρετικών». «Παραέχουμε δημοκρατία στο Κίνημα Αλλαγής» τόνισε η βουλευτής, επικρίνοντας τους διαφωνούντες με την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ζητήσει εκλογές τώρα. Στο ίδιο πλαίσιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επικρότησε την πρόταση της κυρίας Γεννηματά για εκλογές, επισημαίνοντας ότι «είναι επιβεβλημένες», ενώ πήρε και θέση για τις «προσωπικές στρατηγικές» λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρά μόνο η καθαρή και ολοκληρωμένη στρατηγική της παράταξης». Aφησε ωστόσο τις αιχμές του σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει για να διαμορφωθεί το οργανωτικό σχήμα που εφαρμόζεται μεταξύ κομμάτων, συλλογικών οντοτήτων και ορισμένων προσώπων στο Κίνημα Αλλαγής.

Την εκτίμηση ότι δύσκολα μπορεί να φτάσει στις εκλογές ενωμένο το Κίνημα Αλλαγής ήρθε να επιβεβαιώσει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος και κατά της ένταξής του στο Κίνημα Αλλαγής. Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε πως ο στόχος πρέπει να είναι η συναίνεση «για την αναζήτηση της χαμένης Αριστεράς» και αντιτάχθηκε σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ., ενώ παραδέχθηκε ότι συνομιλεί τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και με υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα