Ανιση μάχη με τις φλόγες σε ΗΠΑ και Πορτογαλία

Ανιση μάχη με τις φλόγες σε ΗΠΑ και Πορτογαλία09.08.2018Ειδήσεις

Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες, που έχουν φτάσει στην Καλιφόρνια απ’ όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα 18 πύρινα μέτωπα που εδώ και έναν σχεδόν μήνα έχουν κάνει στάχτη τεράστιες εκτάσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε συνεχή επαφή με

τις Αρχές στην Καλιφόρνια, ενώ υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τρόπους για την ανακούφιση των πυροπαθών και τη μείωση του κινδύνου των πυρκαγιών στη συγκεκριμένη Πολιτεία, οι κάτοικοι της οποίας κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες.

Το έργο των πυροσβεστών, ειδικά στην περιοχή Μεντοτσίνο της βόρειας Καλιφόρνιας, όπου μαίνεται η χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας της ξηρασίας, της ζέστης και της δυσκολίας πρόσβασης σε αρκετά σημεία. Στη συγκεκριμένη περιοχή η φωτιά έχει καταστρέψει τουλάχιστον 143 κτίσματα, μεταξύ των οποίων 75 κατοικίες, ενώ απειλούνται περισσότερες από 11.000 άλλες δομές.

Τραγική, όμως, είναι η κατάσταση και στη νότια Πορτογαλία, όπου οι φλόγες απειλούν δημοφιλή τουριστικά θέρετρα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από πέντε ημέρες σε δάση κωνοφόρων δέντρων και ευκαλύπτων, την ώρα που ολόκληρη η Ιβηρική Χερσόνησος βίωνε έναν πρωτοφανή καύσωνα. Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της κατάσβεσης, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα απειλεί παραθαλάσσια θέρετρα, όπου δεκάδες χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι τουρίστες κάνουν τις διακοπές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα