Ο Τραμπ βάζει μπρος τον «πόλεμο των άστρων»

Ο Τραμπ βάζει μπρος τον «πόλεμο των άστρων» 09.08.2018Ειδήσεις

Το υπέρτατο διακύβευμα της Αμερικής είναι να θέσει σε τροχιά υπερόπλα. «Οχι» Πούτιν στον εξ ουρανού όλεθρο

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Tην ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ χάνει το αστέρι του στο Χόλιγουντ, ξεκινά τον νέο «πόλεμο των άστρων», με την κατάκτηση του Διαστήματος να είναι πλέον το υπέρτατο διακύβευμα για τις υπερδυνάμεις του πλανήτη. Για του λόγου το αληθές, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα το Πεντάγωνο, προκειμένου να συζητήσει το μέλλον των αμερικανικών

ενόπλων δυνάμεων έξω από τον πλανήτη μας!

Σύμφωνα με αξιωματούχους, μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτηση είναι και η πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σύσταση Διαστημικής Δύναμης (Space Force). Ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός ότι η επίσκεψη του αντιπροέδρου στο Πεντάγωνο συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση αναφοράς του υπουργείου Αμυνας προς το Κογκρέσο, που αφορά την προτεινόμενη οργανωτική και διοικητική δομή της Διεύθυνσης Διαστήματος καθώς και τις υποδομές που θα χρησιμοποιεί. Η σχετική αναφορά είχε αρχικά προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου, όμως καθυστέρησε λόγω διορθώσεων και προσθηκών που γίνονταν στο κείμενο ως την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με το CNN, η αναφορά αυτή δεν υποστηρίζει την οργάνωση μιας ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο του Πενταγώνου, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Την Τρίτη, ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, ο Αμυνας Τζιμ Ματίς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ιδρυθεί Διεύθυνση Διαστήματος. Νωρίτερα είχε διαρρεύσει πρόταση, σύμφωνα με την οποία, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ επιθυμεί την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Διαστήματος σε μάχιμο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένα εκφράσει τη θέλησή του να δημιουργηθεί ξεχωριστό σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για το Διάστημα. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα έβλαπτε σοβαρά την αεροπορία, σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου, άποψη που δεν συμμερίζεται ο Ματίς, ο οποίος είπε πως θα υποστήριζε μια τέτοια εξέλιξη.

Την ίδια ώρα ρωσικό έγγραφο που διέρρευσε -αφορούσε τη συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν στο Ελσίνκι τον περασμένο Ιούλιο- αποκαλύπτει ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε λίστα αιτημάτων στον Αμερικανό ομόλογό του, μεταξύ των οποίων ήταν η επανεκκίνηση των συνομιλιών για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων και η απαγόρευση όπλων στο Διάστημα! Στο έγγραφο τονίζεται η εκατέρωθεν δυσπιστία στα δύο νευραλγικά ζητήματα, ενώ εγείρεται επίσης η προοπτική μιας νέας διαστημικής συνθήκης που θα εμποδίζει και τα δύο έθνη να τοποθετήσουν όπλα σε τροχιά. Ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση των Σεργκέι και Γιούλια Σκριπάλ, οι οποίοι δηλητηριάστηκαν με νευροτοξίνη στη Βρετανία.

----

«Εξωση» του Χόλιγουντ στον Αμερικανό πρόεδρο

Σε μια πρωτοφανή απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Δυτικού Χόλιγουντ ψήφισε ομόφωνα την αφαίρεση του αστεριού του Ντόναλντ Τραμπ από την παγκοσμίως διάσημη Λεωφόρο της Δόξας. Η απόφαση βασίζεται εν πολλοίς στην ενοχλητική συμπεριφορά του Τραμπ απέναντι στις γυναίκες αλλά και σε διάφορες άλλες ενέργειες του Αμερικανού προέδρου που «δεν ανταποκρίνονται στις κοινές αξίες της πόλης, της πολιτείας και της χώρας». Η απόφαση από μόνη της είναι κοσμοϊστορική, καθώς όχι μόνο καταδεικνύει τα χειρότερα για τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αλλά και επειδή από τη Λεωφόρο της Δόξας, η οποία θεωρείται μνημείο της πολιτείας, δεν έχει ποτέ αφαιρεθεί αστέρι.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δυτικού Χόλιγουντ ενέκρινε ομόφωνα το σχετικό ψήφισμα, με το οποίο ζητεί από το δημοτικό συμβούλιο του Λος Αντζελες και το εμπορικό επιμελητήριο του Χόλιγουντ να αφαιρέσουν μόνιμα το αστέρι του Ντόναλντ Τραμπ από τη λεωφόρο των επιτευγμάτων της βιομηχανίας του θεάματος. Η τελική απόφαση εναπόκειται στο εμπορικό επιμελητήριο του Χόλιγουντ, το οποίο έχει προβάλει αντιρρήσεις σε αιτήματα αφαίρεσης αστεριών αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων επειδή η Λεωφόρος της Δόξας αποτελεί μνημείο της πολιτείας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τραμπ είχε λάβει το αστέρι, το οποίο βανδαλίστηκε πρόσφατα, για τη διοργάνωση των καλλιστείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα