«Αλκατράζ» για τους μετανάστες φτιάχνει η Δανία

«Αλκατράζ» για τους μετανάστες φτιάχνει η Δανία21.12.2018Ειδήσεις

Παρά τις αντιδράσεις από τα Ηνωμένα Eθνη και την έντονη κριτική στο εσωτερικό της χώρας, το δανέζικο Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες...

...τη χρηματοδότηση, στον προϋπολογισμό του 2019, ενός σχεδίου σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου θα κρατούνται σε ένα μικρό νησί.

Το πλάνο των Δανών προκάλεσε την κριτική από τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεωρείται από πολλούς ότι αποτυπώνει την ολοένα και αυστηρότερη στάση της Δανίας σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.

«Ο κόσμος θεωρεί ότι δεν είναι αυτό η λύση στα πραγματικά προβλήματα» δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο Μίχαελ Σμεντ, δήμαρχος της Βόρντινγκμποργκ όπου βρίσκεται το νησί.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει σε ένα απομονωμένο νησί έκτασης περίπου 28 στρεμμάτων έως 100 κρατουμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να απελαθούν καθώς κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή εκτέλεση αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς και ανεπιθύμητους πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα ασύλου δεν έχουν γίνει δεκτά. Το νησί Λίντχολμ χρησιμοποιείται ως εργαστήριο και κρεματόριο από επιστήμονες που ερευνούν τη γρίπη των χοίρων, τη λύσσα και άλλες μεταδοτικές ασθένειες.

Σύμφωνα με τους «New York Times», το ένα από τα δύο πλοία που συνδέουν το νησί έχει το όνομα «VIRUS» (ιός).

Keywords
Τυχαία Θέματα