Ιπτάμενη απειλή πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ!

Ιπτάμενη απειλή πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ!21.12.2018Ειδήσεις

Δύο drones προκάλεσαν το απόλυτο χάος. Ακυρώθηκαν πάνω από 750 πτήσεις, συναγερμός στην αστυνομία του Σάσεξ

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Το απόλυτο χάος επικράτησε χθες στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, που το βράδυ της Τετάρτης αναγκάστηκε να αναστείλει περισσότερες από 750 πτήσεις από και προς αυτό, μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από τον αερολιμένα.

Περισσότεροι από 110.000 επιβάτες επηρεάστηκαν, καθώς οι πτήσεις τους είτε ακυρώθηκαν είτε άλλαξαν προορισμό λόγω

των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. «Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξαγάγουμε έρευνα» σημείωσε η διεύθυνση του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το εν λόγω αεροδρόμιο είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο της Βρετανίας, ύστερα από αυτό του Χίθροου, το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε 74 χώρες.

Κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45.000.000 επιβάτες. «Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν, αλλά προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους» έγραφε η ανακοίνωση της διεύθυνσης. Η αστυνομία του Σάσεξ ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, καθώς, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή σε αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνά τα 122 μέτρα. Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του αεροδρομίου, ακόμη δεν μπορεί να ανάψει «πράσινο φως» για τη λειτουργία του αερολιμένα, ο οποίος, όπως ανέφεραν, θα παραμείνει κλειστός για όσο χρειαστεί, καθώς προέχει η ασφάλεια των πτήσεων.

Οπως τόνιζαν, από τη στιγμή που θα επαναλειτουργήσει, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να ομαλοποιηθούν η κατάσταση και το χρονοδιάγραμμα με τα δρομολόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα