«Αγοράζουν τα απόρρητα από δημόσιους λειτουργούς»

«Αγοράζουν τα απόρρητα από δημόσιους λειτουργούς»25.11.2017Παρασκήνιο

Πυρά Κοτζιά στην αντιπολίτευση, με αυστηρές επισημάνσεις της απειλής στο εθνικό σύστημα κρυπτογράφησης

Καταγγελίες-φωτιά σε βάρος της αντιπολίτευσης έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Μίλησε ευθέως για έγγραφα που εξασφαλίζει διά πληρωμής από δημόσιους λειτουργούς με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση και χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή παράνομη και την πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους. Σημειώνεται πως έχουν διαρρεύσει διαβαθμισμένα έγγραφα

(άκρως απόρρητα), τα οποία φέρεται ότι έχει ανταλλάξει ο υπουργός Εξωτερικών με τον πρέσβη στο Ριάντ.

Η πρώτη αντίδραση του κ. Κοτζιά ήταν να προειδοποιήσει ότι η πράξη αυτή επισύρει ποινές έως και 10 χρόνια φυλάκισης γι’ αυτούς που παρανομούν. Η αντιπολίτευση τον επέκρινε και ο ίδιος επανήλθε και μίλησε για ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας, τα οποία υπονομεύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «δείχνοντας» τη Ν.Δ. και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για τη διαρροή

Σε χθεσινή δήλωσή του σχετικά με τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων ο κ. Κοτζιάς τόνισε: «Κάλεσα την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα. Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων».

Προσθέτει επίσης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Δήλωσε ότι θεωρεί τον νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Οτι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σημειώνω ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας. Τα κεντρικά ερωτήματα είναι, λοιπόν, απλά: Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό;

Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;» Και καταλήγει: «Είναι φανερό ότι, πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος, που νόμιμα τα κατείχε, τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα