ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

15:30 30/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις -30-3-2018

-Βαρέλι με υγρό τοξικό περιεχόμενο, (που δεν είναι από παράνομο φορτίο με τοξικά απόβλητα, αφού, είναι νόμιμο το συγκεκριμένο υλικό και με χρήση σε διάφορες εργασίες), ξεβράστηκε στην παραλία «Μεγάλη Άμμος» στις «Μηνιές» Κεφαλονιάς, το οποίο εντοπίστηκε την Πέμπτη και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή, ενώ έχει προσωρινά στεγανοποιηθεί, μέχρι να αναλάβει την μεταφορά

του, η αρμόδια υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης, με τις τοπικές υπηρεσίες να πραγματοποιούν τους προβλεπόμενους ελέγχους σε ξηρά και θάλασσα, για την ασφάλεια της περιοχής και την εξακρίβωση των συνθηκών πρόκλησης του περιστατικού, μετά και την πραγματοποίηση σύσκεψης (Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Λιμεναρχείο κτλ), σύμφωνα, πάντα, με σχετική ενημέρωση-σήμερα-της ΕΡΤ Ζακύνθου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα.

-Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σχετικά με την απαγόρευση απόπλου στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ζάκυνθος 1» της εταιρίας «Kefalonian Lines», σε έκτακτη επιθεώρηση που διενεργήθηκαν στο πλοίο από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, διαπιστώθηκαν «πολύ σοβαροί κραδασμοί στο κατάστρωμα» και απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα δρομολόγια της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, εξυπηρετούνται από τα υπόλοιπα-διαθέσιμα-πλοία. Σχετική ενημέρωση έκανε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Λιμενάρχης του νησιού, Νίκος Κοκκάλας, διευκρινίζοντας πως η επιβολή κυρώσεων από το Λιμεναρχείο, προκύπτει από την καθυστερημένη αναφορά από την εταιρία και τον καπετάνιο, στην αρμόδια υπηρεσία, της ύπαρξης βλάβης στο πλοίο.

-Ολοκληρώθηκε (29-03-2018) η τέταρτη μεταγωγή, αυτή τη φορά τριών ανηλίκων σε Κέντρα Προστασίας Ανηλίκων, στην Αθήνα, μετά από Εισαγγελική Παραγγελία και σε συνεργασία της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ζακύνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών, του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου και της Παιδιατρικής Κλινικής του.

-Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση Δημάρχου που εκδόθηκε σε εφαρμογή απόφασης του Δ.Σ., από την Δευτέρα 02/04/2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου των κατασκευών που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Οι έλεγχοι θα αφορούν πέργκολες, ντεκ, ανακλινόμενες τέντες και λοιπές κατασκευές όσον αφορά τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και εάν αυτές είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τις άδειες που έχουν δοθεί. Σε περίπτωση μη νομιμότητας των κατασκευών που βρίσκονται εντός των κοινόχρηστων χώρων θα ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Οι επιχειρηματίες που οι κατασκευές τους έχουν παρεκκλίσεις από τις άδειες που έχουν εκδώσει θα πρέπει έως και την 1η Μάιου του 2018 να εναρμονιστούν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική απόφαση του Δ.Σ.

-Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 1 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί τις κοινωνικές δομές του Δήμου και πιο συγκεκριμένα το παντοπωλείο, το εστιατόριο, το φαρμακείο και το συσσίτιο, οι οποίες από την αρχή του τρέχοντος έτους λειτουργούν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

-Την τεράστια υποστελέχωση των Περιφερειών και την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μη ύπαρξη ούτε ενός κοινωνικού λειτουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς εδώ και 8 περίπου χρόνια, που οδήγησε σε αδυναμία ολοκλήρωσης υποθέσεων υιοθεσιών, επισημαίνουν σε ερώτησή τους στον Υπουργό Εσωτερικών, οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Μωραΐτης . Όπως, μεταξύ άλλων αναφέρουν, απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού των αναγκαίων ειδικοτήτων, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, που συναποφασίζει με ΕΕ και ΔΝΤ, νομοθέτησε πέρυσι με το άρθρο 91 του ν. 4483/2017, το δικαίωμα σε κάθε Περιφερειάρχη Νησιωτικής Περιφέρειας να αναθέτει στους υπαλλήλους καθήκοντα και άλλης Περιφερειακής Ενότητας, από αυτήν που έχουν τοποθετηθεί, όπως έπραξε πρώτος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών. Οι εν λόγω Βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, σε τι ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να καταργήσει το επίμαχο άρθρο, να άρει την «απαγόρευση» των προσλήψεων, τουλάχιστον για όλες τις Νησιωτικές Περιφέρειες, όπως ισχύει και για τους νησιωτικούς Δήμους και να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

-Στη δημιουργία ενός καινοτόμου Κεντρικού Συστήματος Ευφυούς Διαχείρισης Πληροφοριών, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα από τα υφιστάμενα Πληροφοριακά Συστήματα της Περιφέρειας και θα βοηθά στον αποδοτικότερο σχεδιασμό και έλεγχο των δράσεων και έργων σε διάφορους τομείς λειτουργίας προχωρεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η πρόταση για τη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (με κωδικό GSDP-2017-1) για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων Ψηφιακών Υπηρεσιών, όπου και έλαβε την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, ύψους 200.000 ευρώ.

-Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν εχθές το πρωί στο γραφείο του, εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ωκεανογραφίας και Αλιείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Διονύσιου Τσούκα. Το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων του ΕΛΚΕΘΕ και την Ένωση Ερευνητών του ΕΛΚΕΘΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

-Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στο πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης για σήμερα 30-3-2018, προκηρύσσει διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας (8-11πμ) συμπληρωματική της διευκολυντικής (11πμ-2μμ) της ΟΛΜΕ, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν στην Αθήνα όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

-Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, καλεί, σήμερα, Παρασκευή 30/3 στην 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ (11πμ-2μμ) και προκηρύσσει προσθετικά τρίωρη στάση εργασίας από (8 έως 11πμ) προκειμένου όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να διευκολυνθούν να παρευρεθούν στην Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και την πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου στις 1.30 το μεσημέρι.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚΙ) σε συνέχεια των δράσεων που έχει αναλάβει για τα οξυμμένα προβλήματα στα νοσοκομεία του νομού (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση , ιδιωτικοποίηση κ.α.), θα στηρίξει τις εξής δράσεις, σήμερα Παρασκευή 30 Μάρτιου: -Την συγκέντρωση στις 11π.μ. στο χώρο του νοσοκομείου Αργοστολίου και τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το σωματείο των εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Κεφαλονιάς για σήμερα (10-13:00) και την κινητοποίηση στις 6:30 μ.μ. στο Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο Ληξουρίου, ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμισή που οδηγεί στο κλείσιμό του.

-Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 11πμ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», παρουσία των τοπικών φορέων, για τις εξελίξεις με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το ενδεχόμενο να καταργηθεί η σχολή από το Ληξούρι, στο πλαίσιο ενσωμάτωσης με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

-«Σε υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για λογοδοσία του έργου μας στους πολίτες της Ιόνιας γης, για διαφάνεια και ισονομία, για ανταλλαγή απόψεων και διαβούλευση, διοργανώνουμε εκδήλωση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων 2017 της Περιφερειακής αρχής στην Κεφαλονιά», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η εκδήλωση του Απολογισμού, είναι ανοικτή για όλους, και θα πραγματοποιηθεί από τον Περιφερειάρχη, το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι.

-Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 12:30, λόγω της άφιξης της πτήσης της ‘Ryanair’ από τη Φρανκφούρτη, καλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπεύθυνος Τουρισμού-Νησιωτικής Πολιτικής Σπ.Γαλιατσάτος. «Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι την τελευταία φορά που είχαμε άφιξη στην Κεφαλονιά απ’ ευθείας από την Γερμανία, ήταν ο Οκτώβρης του 2003», αναφέρει ο κ.Γαλιατσάτος. Για άμεση εξυπηρέτηση για την πρόσβαση στην πίστα του αεροδρομίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Βασίλη Τουμπέκη στο mail

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, σταση εργασιας, συγκεκριμένο, lines, αθηνα, φαρμακεια, ΚΚΕ, ΔΝΤ, ελκεθε, ελμε, ολμε, βουλη, θεατρο, τει, άφιξη, mail, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικος τουρισμος, αστυνομικο τμημα, βουλευτες, γερμανια, θαλασσα, ιονιο πανεπιστημιο, ιονιο, κεφαλονια, ληξουρι, ολμε, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, mail, αδυναμια, αρθρο, τει, άφιξη, δευτερα, δημος, δοθει, δρομολογια, ευρω, ελκεθε, ελμε, ενημερωση, εν λόγω, εξυπηρετηση, εσωτερικων, εταιρια, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, θυελλα, κατασκευες, κυβερνηση, μαξιμου, νοσοκομεια, ξηρα, παντα, πεμπτη, πλοια, πλοιο, προβληματα, προσληψεις, πρωι, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγκεντρωση, σωματειο, τεντες, τμημα, υλοποιηση, φαρμακειο, φρανκφουρτη, φορα, χρηστος, ασφαλεια, δικαιωμα, εφαρμογη, ενωση, υγρο, νοσοκομειο, παυλος, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα