Αδειοδότηση επιχειρήσεων και ΔΕΗ στις επαφές Αδωνη- Χατζηδάκη με τους θεσμούς

Αδειοδότηση επιχειρήσεων και ΔΕΗ στις επαφές Αδωνη- Χατζηδάκη με τους θεσμούς19.07.2019ΝΔ

Εως το τέλος του μήνα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων...

..., με στόχο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τη ΔΕΘ.

Δίνοντας το περίγραμμα των προωθούμενων

ρυθμίσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα περιλαμβάνονται όλες εκείνες οι προβλέψεις για να γίνεται ταχύτερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων, για να φύγουν από τη μέση τα γραφειοκρατικά εμπόδια, για να χρησιμοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα, ώστε να προχωρούν οι έλεγχοι των φακέλων και οι έλεγχοι των αιτήσεων ακόμα γρηγορότερα, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να περιμένει στην ουρά.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε χθες και την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, με το Ελληνικό και τις αναπτυξιακές δράσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Με τους εκπροσώπους των θεσμών συναντήθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας στοιχεία του σχεδίου για τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Περισσότερα για τον κυβερνητικό σχεδιασμό αναμένεται να ακουστούν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι και η ανακοίνωση του διαδόχου του κ. Μαν. Παναγιωτάκη στην ηγεσία της ΔΕΗ.

Χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Σκάι, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως χιλιάδες νοικοκυριά χρωστούν στη ΔΕΗ, ενώ έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Επιτέθηκε, επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο αναγκαστικής μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ και για την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω δημοπρασιών στους ανταγωνιστές της με ζημιά, όπως είπε. Οσο για την πιθανότητα αύξησης των τιμολογίων, παρέπεμψε επίσης στις προγραμματικές δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα