Novartis: Στο αρχείο (!) οι μηνύσεις κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς

Novartis: Στο αρχείο (!) οι μηνύσεις κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς18.05.2018Πρόσωπα

Εν αναμονή της σημερινής «θερμής» συζήτησης στη Βουλή σχετικά με το πόρισμα για την υπόθεση Novartis και τις ομιλίες των φερόμενων ως εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής έθεσε στο αρχείο τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει σε βάρος

των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Το υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι ο υπ. Στ. Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου «διά της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις Αβραμόπουλου, Βενιζέλου και Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη». Μια ανακοίνωση που προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος διευκρίνισε: «Δεν κατετέθη ποτέ μήνυση κατά των εισαγγελικών λειτουργών, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διά ταύτα της διάταξης αρχειοθέτησης αναφέρονται τρεις μηνυτήριες αναφορές που στρέφονται σε βάρος των εισαγγελέων, μεταξύ αυτών και του κ. Αβραμόπουλου.

Επιπλέον, στο σκεπτικό του ο ανώτατος εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι «οι καταγγελλόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί ενήργησαν νομοτύπως και νομίμως. Ουδεμία δε κατάχρηση εξουσίας ή οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα διέπραξαν, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis» θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο. «Η διάταξη Αγγελή έχει ημερομηνία 4 Μαΐου. Και ο υπουργός Δικαιοσύνης το ανακοινώνει δημόσια 13 μέρες αργότερα» καταγγέλλει από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα