Ασυλία χωρίς τέλος για τον Ρουβίκωνα

Ασυλία χωρίς τέλος για τον Ρουβίκωνα25.02.2019Ρεπορτάζ

Εσπασαν τις τζαμαρίες του Factory outlet κι έπειτα ειρωνεύονταν την Αστυνομία αλλά και τα... μνημόνια

Τα μέλη του Ρουβίκωνα συνεχίζουν να αλωνίζουν και να σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και την ίδια στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη... σφυρίζει αδιάφορα!

Το τελευταίο δεκαήμερο η αναρχική ομάδα «χτυπά» σχεδόν καθημερινά, με την Αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές που ποτέ δεν μετατρέπονται

σε συλλήψεις. Ταυτόχρονα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα ειρωνεύεται διαρκώς τις Αρχές σε αναρτήσεις του στο facebook. Πριν από λίγες ημέρες έγραψε το μήνυμα «δεν μπορείτε να μας σταματήσετε»...

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα παίχτηκε την Κυριακή τα ξημερώματα. Στο στόχαστρο των μελών της αναρχικής ομάδας βρέθηκε στις 6.10 το πολυκατάστημα Factory Outlet. Περίπου 10 άτομα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση, σπάζοντας με μανία τις τζαμαρίες του κτιρίου, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι!



Επειτα από έρευνες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές. Οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, αλλά για... άσχετο λόγο! Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα! Οι υπόλοιποι έξι που είχαν προσαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Ο Ρουβίκωνας έδωσε ακόμη μια φορά στη δημοσιότητα -με υπερηφάνεια- βίντεο με τις έκνομες πράξεις του, ενώ με κείμενό του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εξήγησε τους λόγους της επίθεσης: «Το γνωστό παζάρι καταναλωτικού lifestyle για μικρομεσαία πορτοφόλια, το factory outlet πρωταγωνιστεί, μαζί με άλλες φίρμες του κλάδου, στην εκβιαστική κατοχύρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας. Επιχείρησε να το κάνει στις γιορτές των Χριστουγέννων, επιχείρησε να το κάνει και μετά. Απέναντί του βρήκε την άμεση μα μαχητική στάση των εργαζομένων και των αλληλέγγυων από εργατικά σχήματα βάσης».

Μάλιστα, ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στην υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι η λήξη των Μνημονίων «δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκληρωτική εφαρμογή όλων όσα φανερά ή κρυφά πέρασαν κατά τη μνημονιακή περίοδο».

Τα πυρά του στην Ολγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Παπακώστα έστρεψε με δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις συνεχείς επιθέσεις του Ρουβίκωνα. «Το υπουργικό δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να ανέχεται τη βία του Ρουβίκωνα και των λοιπών περιθωριακών ομάδων» τονίζει και σημειώνει: «Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Keywords
Τυχαία Θέματα