Game of... drones από την ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια

Game of... drones από την ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια10.09.2019Αστυνομικά

Ιπτάμενα κατασκοπευτικά με κάμερες υψηλής ευκρίνειας ετοιμάζονται να χρησιμοποιηθούν για αστυνομικές επιχειρήσεις στο «άβατο»

Αποφασισμένη να ρίξει στη μάχη των Εξαρχείων και της τρομοκρατίας κάθε δυνατό μέσο είναι η Ελληνική Αστυνομία, που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα drones. Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει δύο ηλεκτροκίνητα drones και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, τα οποία μάλιστα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι

τώρα.

Ο στόχος των αξιωματικών της Αστυνομίας είναι να συνδράμουν με αυτά τα «εργαλεία» στις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Η «πρόβα» για τη χρήση των δύο drones στα Εξάρχεια έγινε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς διαθέτουν κάμερες υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να ζουμάρουν και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ έχουν τη δυνατότητα online σύνδεσης με τα κέντρα επιχειρήσεων.

Τα αποτελέσματα αυτής της χρήσης βρίσκονται ήδη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα αξιολογηθούν από τα ειδικά κλιμάκια αξιωματικών.

Εάν τα στοιχεία είναι θετικά και καταλήξουν στο συμπέρασμα πως μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις συγκεντρώσεων, επεισοδίων και αστυνομικών επιχειρήσεων, τότε τα δύο drones θα «μετακομίσουν» πάνω από τα Εξάρχεια.

Η Αστυνομία έχει πρόθεση να προμηθευτεί τα λεγόμενα anti-drones συστήματα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν κυβερνητικά κτίρια και ιδιαίτερης σημασίας στόχους από πιθανές επιθέσεις από drones που φέρουν εκρηκτικά. Αυτό το σύστημα αξίζει να σημειωθεί ότι το διαθέτει ήδη ο Στρατός.

Για τα anti-drones συστήματα μάλιστα έχουν γίνει επιτυχημένες επιδείξεις στους επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από αξιωματικούς του Στρατού. Το γεγονός ότι ένα ολοκληρωμένο σύστημα anti-drone κοστίζει περί τα 2.000.000 ευρώ έχει τεθεί επίσης επί τάπητος, προκειμένου να βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Το νέο αυτό σύστημα μπαίνει σταδιακά στην καθημερινότητα όλων των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις με οχήματα όλοι φοβούνται ότι πλησιάζει η ώρα που θα διαπραχθεί και η πρώτη επίθεση από αέρος με drones που θα φέρουν εκρηκτικές ύλες που θα μπορούν είτε να επιτίθενται σε ανθρώπινους στόχους είτε σε κτίρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα