Funds αγοράζουν δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ!

Funds αγοράζουν δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ!08.06.2018Παρασκήνιο

Σοβαρή καταγγελία του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για περίεργη πώληση «κόκκινων» πακέτων

Απίστευτο, αν είναι αληθινό αυτό που καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ότι «η Attica Bank

ξεπουλάει τα δάνεια των κομμάτων σε funds χαρίζοντας εκατομμύρια σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.».

Με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κάνει λόγο για «πρωτοφανές στα παγκόσμια πολιτικά και τραπεζικά χρονικά κόλπο», διά του οποίου «επιχειρείται το ξέπλυμα των ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο των παράνομων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων των κομμάτων».

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, που θα ασχολούνταν, μεταξύ άλλων, με τις τρεις προσφορές που κυμαίνονται από 60.000.000-75.000.000 ευρώ, για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, των λεγόμενων NPEs, ύψους 700.000.000 ευρώ, από τις εταιρίες Aldridge (μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα Θεά Αρτεμις Α.Ε.), που ανέλαβε να διαχειριστεί και το προηγούμενο χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. ευρώ της τράπεζας, την Duet και, τέλος, την κοινοπραξία Pimco, Qualco και Oaktree.

Ανάμεσα στο πακέτο των εκατομμυρίων φέρεται ότι συμπεριλαμβάνονται και τα 25.000.000 ευρώ που οφείλουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα, περίπου 20.000.000 από την αξιωματική αντιπολίτευση και 5.000.000 του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Νικολόπουλος μιλά για «περίεργα και ποινικά κολάσιμα, που συμβαίνουν με τη συνέργεια των ξένων funds και με την ανοχή, αν όχι με την υπόδειξη και τη συγκάλυψη της ΤτΕ του κυρίου Γιάννη Στουρνάρα και του επίσης θαλασσοδανεισμένου, κατά 500.000 ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα επιθεωρητή της κυρίου Ι. Πάσχα», τα οποία «γίνονται τώρα που έφθασε η ώρα της απόδοσης των ποινικών ευθυνών του σκανδάλου τον θαλασσοδανείων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν, με τη συγκεκριμένη μέθοδο, τα funds λειτουργούν ως «πλυντήριο» για τα χρέη των κομμάτων ή -όπως συνηθίζεται με αυτή τη διαδικασία- τα συρρικνώνουν, με ό,τι αντάλλαγμα αυτό συνεπάγεται...

Keywords
Τυχαία Θέματα