Αίσθηση και στην ομογένεια για τον Α. Δρακόπουλο!

Αίσθηση και στην ομογένεια για τον Α. Δρακόπουλο!09.05.2019Πρόσωπα

Το μεγαλύτερο ελληνικό free press της Ν. Υόρκης αναπαράγει το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας»!

Σε αντίθεση με την αμήχανη… βουβαμάρα που προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η αποκάλυψη για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τον Ανδρέα Δρακόπουλο του Ιδρύματος

«Σταύρος Νιάρχος» ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η δημοσιογραφική μας αποκάλυψη ταξίδεψε και πέραν του Ατλαντικού, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον της ομογένειας.

Επισήμως, το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη απέφυγε το οποιοδήποτε σχόλιο, σαν να μη θέλει να δώσει πρόωρη δημοσιότητα σε ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο, αλλά η είδηση μεταδόθηκε και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στη Νέα Υόρκη, όπου -ως γνωστόν- διαμένει μόνιμα ο σύγχρονος «ευεργέτης» Ανδρέας Δρακόπουλος.



Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναδημοσιεύτηκε σχεδόν αυτούσιο χθες από το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία ενημερωτικό έντυπο της ομογένειας, την εβδομαδιαία «Εφημερίδα Ν. Υόρκης», που διανέμεται δωρεάν σε 20.000 αντίτυπα στη μητροπολιτική Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη. Στην ίδια έκδοση, συγκεκριμένα στη στήλη «αιχμές», που υπογράφει ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας Νίκος Σταματάκης, επιφυλάσσονται και καυστικά σχόλια για τον εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», έπαιξε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του κ. Δρακόπουλου και του κ. Μητσοτάκη. Παραθέτουμε αυτούσιες σε εισαγωγικά τις ενδιαφέρουσες επισημάνσεις του ομογενειακού μέσου:

«Οπως ασφαλώς είδατε σε διπλανές στήλες, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον συμπρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχου και συμπολίτη μας Ανδρέα Δρακόπουλο. Ποια ήταν η προξενήτρα; Ο εκδότης του “Ε.Κ.” Αντώνης Διαματάρης... Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του κ. Δρακόπουλου, άλλωστε η προσφορά του Ιδρύματος σε εθνικούς σκοπούς είναι αναμφισβήτητη και είναι τεράστιο το έργο που έχει προσφέρει το Ιδρυμα. Εχουμε όμως κάτι να σημειώσουμε που αφορά τις υπόγειες συναλλαγές των δύο ανδρών και αφορούν και την Ομογένεια. Επειδή όταν ξαφνικά ακούγεται ότι το Ιδρυμα Νιάρχου προτείνει να αποσπαστεί το σχολείο του Αγ. Δημητρίου από την κοινότητα (με κτίριο αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα ξεπληρωμένο, με ετήσιο προϋπολογισμό $4.5 εκατομμύρια) και να γίνει νέο διοικητικό συμβούλιο, όπου να συμμετέχει και η (άσχετη με την ελληνική παιδεία) κόρη του εκδότη μαζί με άλλους άσχετους - αλλά “διαπλεκόμενους”), για μήνες τώρα αναρωτιόμαστε τι ακριβώς έχει να κερδίσει το Ιδρυμα Νιάρχου ή και ο κ. Δρακόπουλος από τέτοιες ύποπτες συναλλαγές. Από πότε το Ιδρυμα Νιάρχου ασχολείται με τη διαχείριση ελληνικών σχολείων; Τώρα, που αποκαλύφτηκε από τη “δημοκρατία” ότι ο εκδότης διαμεσολάβησε στον Κυριάκο υπέρ της υποψηφιότητας Δρακόπουλου, ίσως να εξηγούνται καλύτερα οι σχέσεις των δύο ανδρών... Οχι βέβαια ότι ο κ. Δρακόπουλος το είχε αποφασίσει - καθόλου μάλιστα, από ό,τι φαίνεται από συνεντεύξεις του. Απλώς βρήκε την ευκαιρία ο εκδότης να του “πουλήσει εξυπηρέτηση”... Βγήκαν και άλλα από το δημοσίευμα της εφημερίδας των Αθηνών, και μάλιστα ότι ο εκδότης του “Ε.Κ.” ήταν από τους άμεσους υποστηρικτές στο παρελθόν του τώρα υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Καιρίδη, γνωστού αρνητή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας... Τα συγχαρητήριά μας για τις απαράμιλλες αυτές “εθνικές” επιτυχίες...»

Keywords
Τυχαία Θέματα