Brexit: Η Μέι απειλεί για... μη συμφωνία με την Ε.Ε.

Brexit: Η Μέι απειλεί για... μη συμφωνία με την Ε.Ε.18.09.2018Ειδήσεις

Τελεσίγραφο προς τους «αντάρτες»

«Αστραψε και βρόντηξε» χθες η Τερέζα Μέι απευθυνόμενη προς τους «αντάρτες» στο εσωτερικό του κόμματός της, καθώς τους προειδοποίησε ότι η μόνη εναλλακτική που υπάρχει στη συμφωνία στην οποία πιθανόν να καταλήξει με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit είναι... να μην υπάρξει καμιά συμφωνία!

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC:

«Οταν έρθει εκείνη η ώρα, θεωρώ ότι το Κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει τη συμφωνία γιατί οι πολίτες θα διακρίνουν τη σπουδαιότητα μιας συμφωνίας, η οποία θα διατηρεί μια καλή εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση... αλλά μας δίνει την ελευθερία να απολαμβάνουμε τα οφέλη και τις ευκαιρίες του Brexit».

Οταν ρωτήθηκε τι πιθανόν να συμβεί αν απορριφθεί η συμφωνία, έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Θεωρούμε στ' αλήθεια... ότι θα περάσουμε από τη διαπραγμάτευση, θα φτάσουμε στο σημείο όπου θα καταλήξουμε σε συμφωνία και αν τα Κοινοβούλια πουν “όχι, πηγαίνετε πίσω και καταλήξτε σε καλύτερη συμφωνία” θεωρείτε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μας προτείνει καλύτερη συμφωνία σε αυτό το στάδιο; (...) Θεωρώ ότι η εναλλακτική σε αυτό θα ήταν να μην υπάρξει καμιά συμφωνία».

Η Λαγκάρντ

Στη σκιά των απειλών που συνεχίζει να δέχεται η Μέι από στελέχη στο εσωτερικό του κόμματός της για το είδος της συμφωνίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε την... εμφάνισή του. Με δηλώσεις της η Κριστίν Λαγκάρντ τόνιζε με νόημα ότι η βρετανική οικονομία θα συρρικνωθεί εάν η Βρετανία δεν καταφέρει να καταλήξει με τους Ευρωπαίους σε μια συμφωνία για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα