AEK vs ΠΑΟΚ: Αυτό το Κύπελλο (σήμερα 8.30 μ.μ. στο ΟΑΚΑ) ποιος θα το πάρει;

AEK vs ΠΑΟΚ: Αυτό το Κύπελλο (σήμερα 8.30 μ.μ. στο ΟΑΚΑ) ποιος θα το πάρει;12.05.2018Ποδόσφαιρο

Μάχη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το Κύπελλο! Χιμένεθ: «Η ομάδα μας να μεγαλώνει»

Από τον
Χάρη Δάντση

Ημεγάλη ώρα έφτασε! ΑΕΚ

και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (20.30, Cosmote Sport 1 και σε μαγνητοσκόπηση στις 24.00 από την ΕΡΤ2) στο ΟΑΚΑ, με φόντο το Κύπελλο Ελλάδας. Σε αυτή τη μάχη δεν διακυβεύεται μόνο ένα τρόπαιο, αλλά πολύ περισσότερα. Οι δύο «Δικέφαλοι» έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τη μεταξύ τους συνάντηση της Τούμπας για το πρωτάθλημα και θέλουν όσο τίποτε άλλο αυτόν τον τίτλο προκειμένου να δώσουν «απαντήσεις».

Θα καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» να κάνουν το νταμπλ (για 3η φορά στην ιστορία τους, πανηγυρίζοντας παράλληλα το 16ο Κύπελλο) ή η κούπα θα καταλήξει, όπως πέρυσι (και για 6η φορά), στα χέρια των «ασπρόμαυρων»; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο. Ο «στρατηγός» τής (τυπικά, αλλά και ουσιαστικά γηπεδούχου) «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τα αγωνιστικά ότι «εάν θέλει η ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει, τότε πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει. Οι μεγάλες ομάδες, όταν κερδίζουν έναν τίτλο, θέλουν και τον επόμενο. Εγώ θέλω η ΑΕΚ να μεγαλώνει και να στοχεύει και σε νέους τίτλους. Φυσικά, στο ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι υπάρχει η ήττα και μπορεί να μην τα καταφέρουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπει στο παιχνίδι και να προσπαθήσει να πάρει τη νίκη».



Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός συνέστησε σε όσους βρεθούν στο γήπεδο «να έχουν στο μυαλό τους ότι το βράδυ θα πρέπει να γυρίσουν σώοι σπίτι τους και στη δουλειά τους, χωρίς να έχουν πληγωθεί. Το ματς αυτό είναι γιορτή του ποδοσφαίρου». Από τη δική του πλευρά, ο καθοδηγητής του «Δικεφάλου του Βορρά» Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε -για πολλοστή φορά- στην απώλεια του πρωταθλήματος υποστηρίζοντας: «Δεν γίνεται να υπάρχει τέλεια ατμόσφαιρα. Περιμέναμε 32 χρόνια για έναν τίτλο, και τον τίτλο αυτόν μάς τον κλέβουν μέσα από τα χέρια μας με αποφάσεις. Είναι λογικό η ατμόσφαιρα να είναι έτσι... Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να μείνουμε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και τον τελικό. Είμαστε εδώ με την υπερηφάνεια μας, είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο. Απέναντί μας είναι μια πολύ καλή ομάδα, χωρίς να έχει σημασία τι συνέβη και χωρίς να σκεφτόμαστε εμείς ότι με τη δουλειά τους κέρδισαν λιγότερους βαθμούς αλλά πήραν το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι δυνατή ομάδα».

Ευχή όλων είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση, FIFA και UEFA, που θα έχουν απεσταλμένους στο γήπεδο, είναι αποφασισμένες να «κλείσουν» τα σύνορα, ανακοινώνοντας την αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους και μένει να φανεί ποιοι θα βγουν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι.

«Δεν μας φτάνει ένα πρωτάθλημα»

Ποιος είπε ότι η ΑΕΚ αρκείται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε στα Σπάτα και ζήτησε το νταμπλ από τους παίκτες. Αλλά και ο Πέτρος Μάνταλος, ως αρχηγός της «Ενωσης», ξεκαθάρισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «οι μεγάλες ομάδες μετά την κατάκτηση ενός τίτλου σκέφτονται αμέσως τον επόμενο. Αυτό που συζητάμε μεταξύ μας είναι ότι η ΑΕΚ τώρα ξεκινάει, δεν της φτάνει ένα πρωτάθλημα».

O 26χρονος μεσοεπιθετικός των «κιτρινόμαυρων» πρόσθεσε ότι «η ΑΕΚ δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δεν υπάρχει άγχος για αυτό το ματς. Το Κύπελλο θα κριθεί σε 90 λεπτά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε από το πρώτο λεπτό και να διεκδικήσουμε και αυτόν τον τίτλο».
Από κει και πέρα αναφέρθηκε στα περσινά έκτροπα που σημειώθηκαν στο Πανθεσσαλικό, αναφέροντας: «Η εικόνα των περσινών επεισοδίων δεν άρεσε σε κανέναν. Ούτε σε όποιον ήταν στο γήπεδο ούτε σε όποιον παρακολουθούσε το ματς. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε όλοι εμείς -ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, κόσμος- είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό με κόσμο και των δύο χωρίς να υπάρχει κανενός είδους επεισόδιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται υποστήριξε: «Ηταν ένας δύσκολος τραυματισμός. Κάθε άνθρωπος -όχι μόνο ποδοσφαιριστής- μέσα από αυτές τις καταστάσεις βγαίνει πιο δυνατός. Ετσι έκανα κι εγώ και είμαι αυτή τη στιγμή εδώ μπροστά σας και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου». Δεν συγκεντρώνει, ωστόσο, πολλές πιθανότητες για να ξεκινήσει στην αρχική εντεκάδα ο Μάνταλος. Σύμφωνα με όσα έχει δοκιμάσει ο Μανόλο Χιμένεθ, προβάδισμα έχουν οι Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μπακασέτας, Λιβάγια, Αραούχο.

«Εχουμε δείξει ποιος είναι καλύτερος»

«Διψασμένος» για την κατάκτηση του Κυπέλλου δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, τονίζοντας για ακόμα μία φορά πως ο ΠΑΟΚ απέδειξε στο πρωτάθλημα ότι είναι φέτος η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. «Για μένα και για όλη την ομάδα κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Τελειώσαμε με τους περισσότερους βαθμούς. Στόχος μας τώρα είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο, έχουμε έναν καλό αντίπαλο και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με έναν τίτλο. Εχουμε κάνει όλη την εβδομάδα αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε» τόνισε ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά», λέγοντας για την ευκαιρία που έχει να κατακτήσει έναν τίτλο με την αγαπημένη του ομάδα: «Αυτός ήταν ο σκοπός μου, ήρθα για να κερδίσω τίτλους με την αγαπημένη μου ομάδα. Είμαι χαρούμενος που γύρισα και για τη σεζόν που κάναμε φέτος. Θέλω να τελειώσει με έναν τίτλο».

Παράλληλα, βέβαια, ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου των «ασπρόμαυρων» στο ΟΑΚΑ. «Αν δεν προκαλείς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όλα είναι καλά. Οπως και με κάθε φίλαθλο στην Ελλάδα. Πιστεύω πως τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό θα είναι αρκετά. Φέτος παίξαμε σε άδειο γήπεδο πολλές φορές λόγω της τιμωρίας της Τούμπας. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που παίξαμε χωρίς κόσμο μία χρονιά. Τους θέλουμε δίπλα μας και τώρα και πάντα, μόνο έτσι θα κερδίσουμε κάτι».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, ο Βιεϊρίνια υπογράμμισε: «Εχουμε δείξει όλη τη σεζόν ποιος είναι καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής, αν δεν του έπαιρναν τους βαθμούς. Θέλουμε να κερδίσουμε για εμάς, για τον κόσμο μας, τον πρόεδρό μας, τις οικογένειές μας και τον ΠΑΟΚ».
Σε ό,τι αφορά την αρχική εντεκάδα, οι ενδείξεις δείχνουν ότι φανέλα βασικού θα πάρουν οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Πέλκας, Κάμπος, Μακ και Πρίγιοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα