Το ΠΑΣΟΚ πήρε λεφτά από τη Siemens

Το ΠΑΣΟΚ πήρε λεφτά από τη Siemens14.02.2018Πρόσωπα

Ομολογία - σοκ του Σπ. Αυγερινού στο δικαστήριο για το 1.000.000 μάρκα

Ρεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

Η εισροή μαύρου χρήματος από τη Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώθηκε χθες από τα πλέον επίσημα χείλη, τον άλλοτε υπεύθυνο οικονομικών

του κόμματος Σπ. Αυγερινό, ο οποίος κατέθεσε στην πολύκροτη δίκη.

Ο μάρτυρας, με καθυστέρηση 10 ετών, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του πάλαι ποτέ «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Τσουκάτου ότι το 1.000.000 γερμανικά μάρκα, το οποίο τον έφερε στη θέση του κατηγορουμένου, πήγε στα ταμεία του κόμματος, ανατρέποντας την αρχική θέση του ότι ουδέποτε παρελήφθησαν από το Κίνημα χρήματα της Siemens.

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει χρήματα στο κόμμα, αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από τη Siemens. Ημουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια, τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο» κατέθεσε ο μάρτυρας, περιγράφοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για συνήθη πρακτική να φτάνουν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ χρήματα με αυτόν τον τρόπο. «Οι εταιρίες θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με όλο το πολιτικό φάσμα και να υπάρχει η αίσθηση της ηθικής υποχρέωσης. Δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα με τα κόμματα για να μη βρεθούν από τη μεριά του χαμένου» ανέφερε.

«Πόσο νόμιμη ήταν αυτή η διαδικασία;» ρώτησε η εισαγγελέας και ο κ. Αυγερινός υποστήριξε: «Τα ποσά μπορεί να ήταν μικρότερα. Ηταν γνωστός αυτός που έπαιρνε τα κουπόνια, αλλά δεν έλεγε από πού φέρνει τα χρήματα», συμπληρώνοντας ότι στην πρώτη του κατάθεση «κατάλαβε λάθος την ερώτηση», πιστεύοντας πως αφορούσε μόνο τη Siemens.

Εισαγγελέας: Δεν είναι καν προς αξιολόγηση αυτά που λέτε. Το μυαλό σας δουλεύει καλύτερα απ' όλους μας. Πραγματικά δεν εκπλήσσομαι, αλλά λυπάμαι. Γιατί όλα αυτά δεν τα είπατε νωρίτερα γι' αυτόν τον άνθρωπο και τον αφήσατε να έρθει κατηγορούμενος;
Μάρτυρας: Δεν το είπα στην πρώτη κατάθεση (…) Ημουν μπροστά σε παραλαβές χρημάτων Τσουκάτου.
Εισαγγελέας: Τα χρήματα, δηλαδή, τα πήρε ο κ. Τσουκάτος από τον κ. Χριστοφοράκο γιατί ήθελε να ενισχύσει το κόμμα;
Μάρτυρας: Ναι… Δεν ξέρω τι του ζήτησε ο Χριστοφοράκος. Δεν νομίζω ότι προσπάθησε να αποκρύψει.

Ο μάρτυρας, ο οποίος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για πρόσωπα του στενού κύκλου του Κ. Σημίτη, επέμεινε ότι τα χρήματα ήταν «χορήγηση της Siemens στο κόμμα».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Κατάρα στον... λαδέμπορα!

Τα έλεγε η συχωρεμένη η Μαλβίνα, γι’ αυτό και την κυνήγαγε άγρια το μπλοκ Σημίτη. «Κατάρα στον λαδέμπορα» φώναζε, λες και κάτι ήξερε. Για να δούμε τώρα τι θα κάνει ο καταλληλότερος. Θα μιλήσει ή θα συνεχίσει να ποιεί την νήσσαν για το 1.000.000 μαύρα μάρκα που μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ επί αρχηγίας του; Η παραδοχή χθες του Σπύρου Αυγερινού ήταν ταφόπλακα για έναν τύπο, τον πρώην πρωθυπουργό, που εξακολουθεί να μας κουνά το δάκτυλο, όταν επί ημερών του γίνονταν όργια.
Για πείτε μας, λοιπόν, κ. Σημίτη, από ποιον ήταν το εκατομμυριάκι; Υπήρχαν κι άλλοι... μαύροι χορηγοί στο ΠΑΣΟΚ επί παντοδυναμίας σας; Και τι το κάνατε το πακέτο; Δώστε, επιτέλους, απαντήσεις. Το ίδιο φυσικά αναμένουμε και από τη Φώφη Γεννηματά.

Keywords
Αναζητήσεις
παγκαλος πηρε λεφτα για το κομμα
Τυχαία Θέματα