Οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια της Folli Follie!

Οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια της Folli Follie!11.09.2018Επιχειρήσεις

Ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητό κηρύσσουν το χρέος των 45.000.000 ευρώ οι Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς. Ερχεται κρίσιμη Τετάρτη

Σε καταγγελία δανείων ύψους 45.000.000 ευρώ

της Folli Follie προχώρησαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ταυτόχρονα, οι τέσσερις τράπεζες, μαζί με την Attica Bank, ζητούν να μην εγκριθεί η αίτηση της Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές, αλλά και να εξαιρεθεί η συμμετοχή της στα Αττικά Πολυκαταστήματα από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης. Κατά πληροφορίες, ήδη συζητείται η μεταβίβαση του 39% που κατέχει η Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα στο πλειοψηφικό σχήμα το οποίο ελέγχει την τελευταία.

Με την καταγγελία, οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς κηρύσσουν άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το χρεωστικό κατάλοιπο του ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού κάθε πίστωσης, νομιμοτόκως, από την επίδοση κάθε δήλωσης καταγγελίας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για συνολικό ποσό που προσεγγίζει τα 45.000.000 ευρώ, το οποίο κατανέμεται ως εξής: Alpha Bank - 5.057.999,77 ευρώ, Εθνική Τράπεζα - 21.497.428,29 ευρώ και 2.552.996,40 δολάρια, Eurobank - 6.503.683,33 ευρώ και Τράπεζα Πειραιώς - 10.034.651,53 ευρώ.

Οι τέσσερις τράπεζες και η Attica Bank, με κύριες παρεμβάσεις κατά της Folli Follie, ζητούν επίσης: α) την απόρριψη της εκκρεμούς αίτησης της εταιρίας και τη μη παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής, β) αν το δικαστήριο ήθελε να κάνει δεκτή την αίτηση της εταιρίας, την εξαίρεση του ενεχύρου των ελληνικών τραπεζών επί μετοχών εκδόσεως της Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρίας, γ) την απαγόρευση στην εταιρία να συναινεί στην εγγραφή συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων της εταιρίας υπέρ των πιστωτών της. Οι κύριες παρεμβάσεις των ελληνικών τραπεζών θα συζητηθούν αύριο, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μαζί με την εκκρεμή αίτηση της Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές.

Η διοίκηση της εισηγμένης υποστηρίζει ότι «ξεκινά κατεπειγόντως διαβουλεύσεις με τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να κατανοήσει τη θέση τους και να διερευνήσει αν είναι εφικτό να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα που θα επιτρέψουν στις ελληνικές τράπεζες να υποστηρίξουν την εταιρία (και την αίτησή της) κατά τη συζήτηση της αίτησής της» την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα