3.500.000 € για έργα αντι- πλημμυρικά στο Αγ. Ορος

3.500.000 € για έργα αντι- πλημμυρικά στο Αγ. Ορος 01.06.2018Ρεπορτάζ

Εξι αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ δρομολογεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Περιβόλι της Παναγιάς, προκειμένου να το θωρακίσει απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι έξι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη διατήρηση της προσπέλασης σε μοναστήρια σε διάφορες περιοχές του Αθω και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν κατασκευή φραγμάτων, καθαρισμό κοιτών και διαπλατύνσεις δρόμων. Το πρώτο έργο αφορά την «αντιπλημμυρική διευθέτηση

άνω λεκάνης χειμάρρου Αεροποτάμου Ιεράς Μονής Διονυσίου».

Το δεύτερο έργο αφορά τη «διευθέτηση μισγάγγειας ρέματος σε δύο θέσεις επί της οδού Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου - Καρυών και δασοκτήματος Αγίου Ορους». Το τρίτο έργο αφορά τη «διευθέτηση χειμαρρικού ρέματος Αθωνιάδα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου».

Στα παραπάνω έργα περιλαμβάνεται και εκείνο της «αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχής Αρσανά Ιεράς Μονής Ζωγράφου - Ρέμα Βαγενοκαμάρες». Το πέμπτο αφορά τη «διευθέτηση χειμάρρων στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Καρακάλλου».
Τέλος, αναμένεται να διευθετηθεί το κάτω τμήμα του κεντρικού χειμάρρου Χωραφίνας Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου.

«Μετά την ολοκλήρωση μεγάλου προγράμματος αποκαταστάσεων, αναστηλώσεων και προστασίας των μονών, πλέον η Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ, διαθέτει περισσότερα από 3.500.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση από έξι μεγάλα ρέματα και χειμάρρους που εγκυμονούν κινδύνους» ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα