Δίκη ( ;) για το σκάνδαλο των συμβάσεων του ΟΣΕ

Δίκη ( ;) για το σκάνδαλο των συμβάσεων του ΟΣΕ01.06.2018Παρασκήνιο

Η υπόθεση αφορά την αναβάθμιση της γραμμής του προαστιακού Πειραιάς - ΣΚΑ με τίμημα 160.000.000 ευρώ

Εδώλιο «δείχνει» το Συμβούλιο Εφετών στους φερόμενους ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου της σύμβασης για την αναβάθμιση της γραμμής Πειραιάς - ΣΚΑ του προαστιακού, η οποία υπεγράφη πριν από 13 χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί…

Ο πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έφερε το θέμα στο φως, δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις που αφορούν τη σύμβαση 994/2005 του τρίτου τμήματος του προαστιακού σιδηροδρόμου (ΣΚΑ -

Τρεις Γέφυρες - Αθήνα - Πειραιάς). Ο ΟΣΕ ανέθεσε το επίμαχο έργο, στις 26 Απριλίου 2005, σε κοινοπραξία των εταιριών Siemens AG - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με τίμημα 160.000.000 ευρώ και τη δέσμευση να ολοκληρωθεί μέσα σε οκτώ μήνες, ωστόσο μέχρι σήμερα εκκρεμεί η παράδοσή του!

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρεται ότι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την κατηγορία, με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους ζημίωσαν το Δημόσιο «για να ωφεληθούν οι ίδιοι και για να ωφελήσουν άλλον…».

Ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο προκηρύχθηκε το 2003 με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με την κατηγορία, ουσιαστικά έγινε απευθείας ανάθεση στη συγκεκριμένη κοινοπραξία. Οι αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο έργο είχαν διατυπωθεί από μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ από την πρώτη στιγμή, με την υπόθεση να ακολουθεί μια μακρά δικαστική διαδρομή, μέχρι που το 2012 έφτασε στα χέρια ανακριτή κατά της Διαφθοράς, ο οποίος ολοκλήρωσε την έρευνα.

Ανθρωποι που βρέθηκαν σε θέσεις-κλειδιά όλα αυτά τα χρόνια κάνουν λόγο για ίντριγκες, παρασκήνιο και χορό εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίπτωση που απασχόλησε το 2010 την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens. «Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί με την έκδοση του βουλεύματος η Δικαιοσύνη στάθηκε τελικά στο ύψος της και ο αγώνας που κάναμε τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος σε δήλωσή του για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα