25 χρόνια φυλακή στον παιδόφιλο φλαουτίστα

25 χρόνια φυλακή στον παιδόφιλο φλαουτίστα16.10.2018Δικαστικά

Η δικαίωση για τα δύο ανήλικα θύματα του φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ήρθε από τα χείλη των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ο αποκαλούμενος «δράκος με το φλάουτο» κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Στον 60χρονο το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών

και έξι μηνών, εκ των οποίων εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια. Εκτός από την πολυετή κάθειρξη, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ.
Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της επιχειρηματολόγησε υπέρ της καταδίκης του 60χρονου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τις μικρές μαθήτριές του για να ικανοποιήσει το αρρωστημένο πάθος του.

Ο φλαουτίστας μετά την απόφαση του δικαστηρίου πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς οι δικαστές, κατά πλειοψηφία, αποφάσισαν να μη χορηγήσουν αναστολή στην έφεσή του. Στην απόφαση του δικαστηρίου βάρυναν οι καταγγελίες των δύο μικρών μαθητριών του καθηγητή μουσικής πριν από περίπου δύο χρόνια. Οι γονείς των δύο κοριτσιών, 10 και 9 ετών, συγκλόνισαν με τις μαρτυρίες τους, όταν μίλησαν ενώπιον του δικαστηρίου για τη φρίκη που έζησαν τα παιδιά τους πίσω από τις κλειστές πόρτες γνωστού ωδείου των βορείων προαστίων.

«Ηθελε το παιδί να μη συμβεί σε άλλα παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά, όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε, ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση» εξήγησε ο πατέρας της 10χρονης, η οποία, όπως είπε, του εκμυστηρεύτηκε ότι ζει με τον φόβο «μη τυχόν ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και στραφεί εναντίον της».

Μαρία Ζαχαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα