Τα νέα μέτρα για ανέργους από τον Διοικητή Δ.Υ.Π.Α Σπ. Πρωτοψάλτη

Στην εκπομπή “Ραντεβού με την Επικαιρότητα” στο BLUE SKY ο διοικητής Δ.Υ.Π.Α Σπύρος  Πρωτοψάλτης, εξήγγειλε τα νέα μέτρα που τρέχουν  για ανέργους, καθώς και για τα άτοκα στεγαστικά δάνεια.

Αναλυτικά είπε ο κ. Πρωτοψάλτης, “μέσα στην πανδημία 50.000 άνεργοι απέκτησαν εργασία. Από το 17% της ανεργίας , πέσαμε στο 12%. Δεν πανηγυρίζουμε, όμως είναι ένα καλό ποσοστό, αν και υψηλό, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να πέσει και άλλο.

δείτε εδώ το video:

https://youtu.be/g0KB8aH2ygI

Άλλο ένα πρόγραμμα είναι για 1200 ανέργους για ψηφιακή και πράσινη εκπαίδευση για να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Επίσης τρέχει επίδομα για νέους από 19 έως 29 ετών, από το ταμείο ανάκαμψης και δίνει  κίνητρα για τις επιχειρήσεις για να προσλάβουν νέους εργαζόμενους. 10.000 άτομα ευάλωτων ομάδων θα πάρουν επιδόματα, όπως και γυναίκες ενδοοικογενειακής βίας

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόγραμμα είναι τα δάνεια που θα δοθούν για πρώτη κατοικία.

Για πρώτη φορά η ΔΥΠΑ θα έχει στεγαστική πολιτική. Από τον 2023 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για παροχή δέκα χιλιάδων δανείων,  σε άτομα ηλικίας έως 39 ετών της τάξεως έως και 150.000 ευρώ, χαμηλότοκα.

Άτοκα δάνεια θα παίρνουν οι τρίτεκνοι ακόμα και αν αποκτήσουν τρίτο παιδί κατά τη διάρκεια της δανειοδότησης, θα δικαιούνται άτοκο δάνειο.

Τα νέα μέτρα για ανέργους από τον Διοικητή Δ.Υ.Π.Α Σπ. Πρωτοψάλτη on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα