Αντώνης Σαμαράς: «Ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να σταθεί η Δημοκρατία»

Δε θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας! Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα. Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βόρειο-μακεδόνες, όχι άνω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»!

Άλλωστε, είδατε τί έγινε τώρα: Με το που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και επικυρωθεί, όλοι τους αποκαλούν σκέτα «Μακεδόνες»!
Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την Ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ «Μακεδόνων» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΓΛΩΣΣΑΣ» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ».
Τους τα έδωσαν ΟΛΑ!

Πρέπει να σας πω, ότι παρ’ όλες τις διαφωνίες που υπήρξαν στο παρελθόν για το χειρισμό του θέματος ανάμεσα σε διάφορες προηγούμενες κυβερνήσεις, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν δέχθηκε ποτέ, να αναγνωρίσει έθνος, γλώσσα και ταυτότητα «Μακεδόνων». Κανένας!
Η Συμφωνία των Πρεσπών δε λύνει κανένα πρόβλημα. Απλώς πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι …Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη «μεγάλη Αλβανία»! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη! Μιλάω για τους Αλβανούς ως απολύτως ισοδύναμη εθνότητα μέσα στα Σκόπια. Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου.

Διαβάστε, επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα φύγει πολιτικά ηττημένη και ηθικά απαξιωμένη

Αντώνης Σαμαράς: «Ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να σταθεί η Δημοκρατία» on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα